PRO TUTORIAL: Zo word je een vegan haircolorist

Planten worden al eeuwenlang gebruikt voor het kleuren van haren. Tegenwoordig zijn veel hair- en beauty lovers enthousiast over deze milde en natuurlijke manier om hun haarkleur te verbeteren. Wella, wat al meer dan 20 jaar ervaring heeft in plantaardige kleuring, heeft de kracht van planten samengebracht in Wella EOS, een unieke mix van planten naar de meest veilige directe kleurpigmenten.

Wil jij ook een vegan haircolorist worden? In deze blog leggen wij het je stap voor stap uit. 

Stap voor stap

Stap 1: de voorbehandeling

Gebruik geschikte handschoenen. Was het haar met een shampoo,maar gebruik daarna geen conditioner. Breng de EOS kleuring aan op handdoekdroog haar.

Stap 2: mengverhouding

De mengverhouding voor Wella EOS is 1:5. Meng bijvoorbeeld 30 g poeder met 150 ml warm water (70°C) met een garde totdat de crème een gladde consistentie heeft.

Stap 3: eerste kleurbehandeling

Breng de kleuring aan van de aanzet tot aan de punten.

Stap 4: inwerktijd

De inwerktijd is tussen de 30 tot 50 minuten, afhankelijk van de gewenste intensiteit, de applicatiemethode en de haarstructuur. Laat de EOS kleuring altijd inwerken met warmte. Maak je gebruik van een Climazon? Bedek het haar dan met een plastic kapje.

Meer over Wella EOS

Wella EOS is voor meer dan 89% gebaseerd op plantaardige kleurpigmenten afkomstig van drie planten. De producten bevatten geen ammonia, PDD/PTD, peroxide en parabenen. De haarkleuring is ready-to-use en de verschillende tinten kun je met elkaar mengen. Bekijk hieronder alle tinten!

Deel deze blog