Inflatie in de kappersbranche: dit kun je doen

Inflatie in de kappersbranche: dit kun je doen

De waarde van het geld is aan het verminderen, oftewel: we hebben last van een inflatie. Dit komt doordat de kosten bijna overal aan het stijgen zijn. Hoe zit dat in de kappersbranche? Wij vertellen je erover!

Stijgende kosten

Productiekosten, loonkosten en energiekosten worden allemaal duurder. Ook kappers hebben hier last van. Wanneer je een bedrijf hebt, is het in deze tijd een grote uitdaging om de balans te vinden tussen de stijging van de kosten en de prijzen aan klanten. Je wilt zelf geld verdienen, maar je wilt natuurlijk ook niet dat je klanten veel meer moeten gaan betalen of dat je zelfs klanten verliest.

Wat kun je eraan doen?

Iedereen heeft last van de inflatie, ook jij als ondernemer in de kappersbranche. Wees dan ook niet bang om hiernaar te handelen in jouw kapsalon! Wij zetten hieronder op een rijtje wat jij zou kunnen doen:

Verhoog je prijzen

Als ondernemer is het belangrijk om maandelijks gewoon je inkomen binnen te krijgen. Voor jou als kapper wordt alles ook duurder, dus is het een logisch gevolg dat je zelf de prijzen ook aanpast. Wees hier wel open en eerlijk over tegen je klanten, dit zullen ze vast wel begrijpen. Ook al is het niet leuk, jij als ondernemer kunt er niks aan doen!

Klantrelatie

Het is belangrijk om een goede relatie te onderhouden met je klanten. Geef ze informatie en advies, maak een gezellig praatje en bovenal: doe waar jij goed in bent, laat ze vrolijk en met een fantastisch kapsel de deur uit!

Kijk naar je behandelingen

Neem je behandelingen eens goed onder de loep. Kun je nog meer aantrekkelijke behandelingen toevoegen of combinaties maken van behandelingen? Dit kan zeker van toegevoegde waarde zijn voor jouw salon en je klanten geïnteresseerd houden!

Maak je salon 'uniek'

Wanneer de prijzen stijgen kan het zomaar zijn dat klanten wat meer kapsalons met elkaar gaan vergelijken om misschien toch een overstap te maken naar een andere, iets goedkopere, salon. Vergelijk je behandelingen en prijzen zelf eens met die van andere kapsalons bij jou in de buurt en stel je behandelingen, inclusief tarief, opnieuw samen. Wees hier creatief mee!

Koop goedkoop bij Haibu!

Ook de hair- & beautyproducten worden er niet goedkoper op, maar gelukkig vind je bij Haibu nogsteeds fantastische producten voor een scherpe prijs! Check de producten die jij nodig hebt dan ook snel op Haibu!

Merk jij al wat van de inflatie? Wat doe jij hieraan in jouw kapsalon? Deel je tips met anderen!

Deel deze blog