Wenkbrauwen epileren: zo houd je je wenkbrauwen in model

Wenkbrauwen epileren

Iedereen wil de wenkbrauwen zo mooi mogelijk en on fleek hebben. Het epileren van de wenkbrauwen is één van de manieren om jouw wenkbrauwen in model te houden. Weet jij niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je!

Goed verzorgde wenkbrauwen zorgen niet alleen voor een frisse uitstraling, maar vormen ook de perfecte aanvulling op een prachtige make-uplook. Er zijn verschillende manieren om de wenkbrauwen de juiste vorm te geven. In deze blog vertellen wij wat meer over het epileren met een pincet.

Stijlvol en praktisch: dit is de rol van wenkbrauwen

Wenkbrauwen spelen een belangrijke rol. Ze dienen als een manier om emoties uit te drukken. Door ze te accentueren, geef je het gezicht meer expressie en karakter. De keuze van de wenkbrauwstijl is persoonlijk of wordt geleid door de modetrends, en kan variëren van dun en strak tot vol en natuurlijk.

De wenkbrauwen zijn niet alleen modieus, ze zijn ook functioneel. Ze beschermen de ogen namelijk tegen vocht, vuil en fel licht. Dus, waarom zou je ze niet wat liefde geven en leren hoe je ze thuis kunt stylen? Het is makkelijker dan je denkt!

3 manieren om de wenkbrauwen te shapen

Er zijn verschillende manieren om de wenkbrauwen vorm te geven, afhankelijk van je voorkeur en ervaring. Wij geven je de 3 meest voorkomende methoden om die furry friends boven je ogen in model te brengen:

Epileren

De meest voor de hand liggende manier van wenkbrauwen bijwerken, is ze epileren met een pincet. Met het epileren van de wenkbrauwen wordt een haar inclusief de haarwortel verwijderd. Zorg ervoor dat je een goed en scherp pincet hebt, want niets is frustrerender dan een slecht of bot pincet. Met een goed pincet verwijder je zelfs de kleinste en fijnste haartjes!

Threading

Met threading mis je geen enkele wildgroei. De techniek met een rond touwtje epileert zelfs de kleinste haartjes. Je kunt het beter laten doen, want het is een lastige techniek om jezelf aan te leren. Wie toch een poging wil doen, checkt tutorials op Youtube door ‘brow threading how-to’ in te tikken.

Harsen

Oké, het blijft natuurlijk even met de tanden op elkaar, maar dan heb je ook wat. Speciale wenkbrauwhars smeer je boven en onder de wenkbrauwen met een spateltje, waarna je met een klein harsstrookje in één ruk de haartjes verwijdert. Effectief en de pijn is gelukkig van korte duur.

Wat heb ik nodig om wenkbrauwen te epileren?

Om goed te kunnen epileren is het belangrijk dat je een pincet, een spiegel en goed licht hebt, anders zijn niet alle haartjes te zien.

Wij zijn heel enthousiast over de pincetten en spiegels van Tweezerman. Dit merk is een echte expert op het gebied van beauty tools. Hun pincetten hebben diverse internationale awards gewonnen en staan bekend als beste ter wereld voor algemeen en professioneel gebruik!

Tweezerman Pincet Blue Stone
(€ 28,94   incl. btw)
Morgen in huis
Sinelco Barburys Scheerspiegel 11cm
21%
(€ 5,43   incl. btw)
Morgen in huis
Tweezerman Mini Pincet lovely lavender
13%
(€ 16,78   incl. btw)
Morgen in huis

Hoe krijg ik de perfecte wenkbrauwvorm?

Voordat je begint met epileren is het belangrijk om eerst de vorm van de wenkbrauw te bepalen. Dit hangt af van de andere gezichtskenmerken, vooral de neus en ogen, en houd ook rekening met de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen. Met dit handige trucje bepaal jij super makkelijk de juiste wenkbrauwvorm:

Gebruik een touw of een dun potlood om een denkbeeldige lijn te maken;

A: zorg ervoor dat het begin van de wenkbrauw in dezelfde lijn ligt als de neusvleugel.

B: het hoogste punt van de wenkbrauw ligt in de lijn van de neusvleugel en de iris.

C: de wenkbrauw eindigt op de lijn van de neusvleugel en de buitenste ooghoek.

Voorbereiding

De huid rond de ogen is bijzonder gevoelig, het is daarom belangrijk deze goed voor te bereiden op de behandeling.

Begin met het reinigen van het gezicht met warm water en gebruik vervolgens een verzorgende olie op en rond de wenkbrauwen. Geef de wenkbrauwen een mini-massage met de pink en masseer voorzichtig de olie in de huid. De huid voelt nu gehydrateerd en verzacht aan, waardoor de haarzakjes ontspannen en de wenkbrauwhaartjes klaar zijn voor de volgende stap.

Op=op
Glynt SENSITIVE Jojoba Fluid 100ml
15%
(€ 10,20   incl. btw)
Morgen in huis
Davines Authentic Nourishing Oil 140ml
(€ 46,66   incl. btw)
Morgen in huis
Bao-Med Pure Skin and Scalp Oil 30ml
(€ 23,10   incl. btw)
Morgen in huis

Aan de slag: wenkbrauwen epileren met een pincet

Yes! Nu kun je aan de slag om mooie wenkbrauwen te creëren. Je hebt de juiste vorm bepaald, dan weet je welke haren laat je laat zitten. Alle haren die buiten de vorm vallen verwijder je.

Begin door de huid voorzichtig in de richting van de haargroei strak te trekken. Plaats dan het uiteinde van de pincet bij de haarwortel, grijp het haartje stevig vast en trek het eruit. Onthoud dat je de haartjes verwijdert in de richting van de haargroei voor de beste resultaten.

Verwijder eerst de haren onder de wenkbrauw, hierdoor zie je snel de juiste vorm verschijnen. Heb je haar tussen je wenkbrauwen in? Verwijder deze dan ook. Verwijder alleen haartjes boven de wenkbrauw die daar echt niet thuishoren. De bovenkant van de wenkbrauwen zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke vorm van de wenkbrauw intact blijft. Ook groeien deze haartjes naar beneden, waardoor er makkelijk gaatjes in de wenkbrauw kunnen ontstaan. Neem regelmatig even een stap naar achter om goed naar het resultaat te kijken.

Tip: Voelen je wenkbrauwen na het epileren pijnlijk aan? Leg er dan enkele minuten een ijsblokje op, dan zal de pijn snel weggaan. Naarmate je vaker epileert wordt dit vanzelf minder!

Wenkbrauwen epileren bij de schoonheidsspecialist

Durf je het toch niet zo goed aan om zelf je wenkbrauwen te epileren? Boek dan een afspraak bij de schoonheidsspecialist. Een schoonheidsspecialist kan de wenkbrauwen deskundig in de juiste vorm trimmen, overtollige haartjes netjes bijwerken en precies epileren. Zodra de perfecte vorm is bereikt, is het eenvoudig om thuis zelf het onderhoud van je wenkbrauwen voort te zetten.

Laat jouw ogen groter lijken met een fake ooglift

Wist je dat je ogen groter lijken wanneer je wenkbrauwen netjes bijgewerkt en in shape zijn? Door er een mooie boog in te epileren, creëer je een fake ooglift. Hoe doe je dat?

Een volle of rechte wenkbrauw breng je in vorm door vanaf het midden naar het einde toe (richting je slapen) te epileren. Verwijder gedeeltelijk de haartjes aan de onderkant van de wenkbrauw. Op die manier creëer je een boog en vorm je de wenkbrauw, waardoor het optisch minder naar beneden ‘drukt’.

Het geheim van de perfecte wenkbrauw zit ‘m in de highlighter. Gebruik een subtiele highlighter met licht reflecterend effect precies onder je wenkbrauwen. Niet teveel, want dan krijg je een ordinair effect. Ook breng je wat highlighter aan, net boven de wenkbrauw, in het verlengde van het hoogste punt van je jukbeen. Door deze subtiele shimmer (het liefst met witte of lichtroze glans), lijken je wenkbrauwen meteen gelift en creëer je een open en frisse blik. Een goede krul in de wimpers en een natuurlijke laag mascara laat je ogen er echt uit springen!

Noosh Full Bloom Face Gloss 15ml
5%
(€ 11,87   incl. btw)
Morgen in huis
Make-up Studio Shimmer Effect Champagne 15ml
15%
(€ 15,21   incl. btw)
Morgen in huis

Wenkbrauwen invullen en shapen

Bijna niemand heeft van zichzelf perfecte wenkbrauwen. Voor die mooie shape komt er (bijna) altijd make-up aan te pas. De wenkbrauwen invullen en shapen kan onder andere met een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder, wenkbrauwgel of wenkbrauwverf.

Wenkbrauwpotlood

Wenkbrauwpotloden worden al heel veel jaren gebruikt. Op een snelle manier geef je de wenkbrauw net wat meer vorm en kleur. Een nadeel van een potlood is dat je er snel harde lijnen mee creëert. Borstel de wenkbrauwen daarom altijd door met een wenkbrauwborsteltje om de lijnen te vervagen!

Pupa Milano True Eyebrow Pencil Extra Dark 1gr
(€ 15,71   incl. btw)
Morgen in huis
Max Factor Eyebrow Pencil 2 Hazel
35%
(€ 4,39   incl. btw)
Morgen in huis

Wenkbrauwpoeder

Een wenkbrauwpoeder is tegenwoordig heel populair. Het geeft de wenkbrauwen meer kleur, vorm en volume. Omdat je met een poeder geen harde lijnen maakt geeft het een natuurlijk resultaat. Daarnaast blijft een poeder vaak langer zitten dan een potlood.

Make-up Studio Professional Brow Kit Blond
24%
(€ 37,49   incl. btw)
Morgen in huis
Make-up Studio PRO Brow Gel Liner Dark Dark 5ml
10%
(€ 19,71   incl. btw)
Morgen in huis
Christian Faye Wenkbrauwpoeder dark brown 3gr
37%
(€ 20,70   incl. btw)
Morgen in huis

Wenkbrauwgel

Wenkbrauwgels werken makkelijk en zijn daarom een aanrader voor wanneer je niet veel tijd hebt, maar toch mooie wenkbrauwen wilt. Je hebt keuze uit twee varianten: transparant en gekleurd. Een transparante gel zorgt ervoor dat de wenkbrauwen de hele dag op hun plaats blijven. Met een gekleurde gel doe je dit ook én accentueer je de wenkbrauwen heel licht.

Noosh The Noosh Brow Gel 3ml
5%
(€ 11,87   incl. btw)
Morgen in huis
Christian Faye Brow Styling Gel 5gr
(€ 19,41   incl. btw)
Morgen in huis
Make-up Studio PRO Brow Gel Liner Blond Blond 5ml
10%
(€ 19,71   incl. btw)
Morgen in huis

Wenkbrauwverf

Heb je geen zin om iedere ochtend je wenkbrauwen bij te werken? Dan is het een idee om je wenkbrauwen te verven! Hiervoor heb je speciale wenkbrauwverf. Er zijn ontzettend veel kleuren verkrijgbaar, zo zit er voor iedereen wel een passende kleur tussen.

Sinelco Star Looks Kleuring Wenkbrauwen en Wimpers N°3 Natuur Bruin
9%
(€ 6,39   incl. btw)
Morgen in huis
Color Color wimper- en wenkbrauwverf lichtbruin
19%
(€ 4,53   incl. btw)
Morgen in huis

Zelf je wenkbrauwen verven? In deze blog leggen wij jou stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen!

Kies de juiste kleur

Voor wenkbrauwen met het natuurlijkste effect is het handig om naar de haarkleur te kijken. Als je donkerbruin tot zwart haar hebt, is donkerbruine wenkbrauwmake-up een goede keuze. Vermijd zwart, want dat kan wat hard overkomen. Voor mensen met bruin haar past dezelfde tint als hun haarkleur of een iets lichtere tint perfect. Blondines kunnen gerust een tintje donkerder gaan, terwijl mensen met rood haar het beste een warme, (rood)bruine tint kunnen kiezen. En als je verschillende kleuren in je haar hebt, kun je de donkerste lokken als leidraad nemen. Zo zorg je ervoor dat je wenkbrauwen perfect bij je look passen!

Ga voor vollere wenkbrauwen met Nanobrow

Met het baanbrekende Nanobrow wenkbrauwserum kunnen dunne en onvolledige wenkbrauwen verleden tijd worden. Dit speciale serum bevat actieve ingrediënten die bekend staan om hun vermogen om haargroei te stimuleren. Als je het serum consequent gebruikt, kun je binnen vier weken een zichtbare verbetering in volheid verwachten!

Meer weten over dit revolutionaire product? Lees dan de blog ‘Creëer prachtige wimpers en wenkbrauwen met Nanolash en Nanobrow!’

Links: voor het gebruik van Nanobrow. Rechts: na het gebruik van Nanobrow.

Deel deze blog