Ga voor een plasticvrije verzorgingsroutine met een shampoo bar!

Ga voor een plasticvrije verzorgingsroutine met een shampoo bar!

We zijn ons er steeds meer van bewust dat we zuinig moeten zijn op onszelf en op de wereld om ons heen. Producten die afval- en plasticvrij zijn worden hierdoor steeds populairder, waaronder dus ook het gebruik van shampoo bars!

De bars zijn shampoos en conditioners in een vaste vorm. Door de vaste vorm wordt er bij de productie minder water gebruikt. Alle shampoo bars bevatten hoogwaardige ingrediënten die perfect zijn afgestemd op de behoeften van het haar en de hoofdhuid.

Gaan shampoo bars net zo lang mee als vloeibare shampoos?

Het ligt er uiteraard aan hoe vaak je je haar wast, maar in principe gaan shampoo bars tot wel 80 wasbeurten mee! Dit staat gelijkaan ongeveer 3 shampoo flessen, dus dat scheelt ook zeker in de portemonnee. Het geeft een vertekend beeld aangezien een shampoo bar in vergelijking met een fles shampoo niet evenveel lijkt, maar in tegenstelling tot een fles shampoo bevatten de shampoo bars geen water. Dit scheelt enorm veel in de productie, hierdoor heb je een handzaam, duurzaam product en je hoeft geen plastic flesjes meer weg te gooien!

Om te zorgen dat je shampoobar lang meegaat, is het verstandig deze in een zeephouder, travel box, bewaarblik of op een droge plek te bewaren. Hierdoor voorkom je dat de shampoo bar nat wordt. Het zou namelijk erg zonde zijn als je daardoor product zal verliezen!

Wat werkt beter? Een shampoo bar of een vloeibare shampoo?

Een shampoo bar kan even goed werken als een vloeibare shampoo. Het verschil zit hem voornamelijk in de ingrediënten. Een shampoo bar bestaat over het algemeen grotendeels uit natuurlijke ingrediënten, hier worden geen conserveringsmiddelen aan toegepast die wel bij een vloeibare shampoo worden toegevoegd om de shampoo vloeibaar te houden.

Wat wel voor kan komen is dat je haar en hoofdhuid moeten wennen aan een shampoobar, dit kan tot wel 10 wasbeurten duren. Het is logisch dat je haar even moet wennen, aangezien je overstapt naar een shampoo in vaste vorm. Uiteindelijk zal je blij zijn dat je de overstap hebt gemaakt, het is namelijk in vergelijking goedkoper, duurzamer en natuurlijker! En het scheelt ruimte in de badkamer!

Gebruiksaanwijzing

Twijfel je nog om een shampoo bar aan te schaffen? Om de reden dat je denkt dat de bars niet zo lekker zullen schuimen dan dat je gewend bent van je eigen shampoo? Dan kunnen wij je misschien net dat laatste zetje geven. Een shampoobar schuimt wel degelijk! Activeer de bar onder stromend water en je kan gaan genieten van heerlijk fris en verzorgd haar!

Vegan shampoo bars

Veel shampoo bars zijn ook nog eens Vegan! Vegan haarproducten zijn trending! Steeds meer mensen eten vegetarisch of veganistisch en dan wil je natuurlijk ook je verzorgingsproducten ruilen voor vegan producten. Dit is niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor de maatschappij! Hieronder vind je een aantal van die fantastische Vegan shampoo bars.

moma-vegan moma-heart
weDo Light & Soft No Plastic Shampoo Bar 80gr
15%
(€ 15,54   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Foamie Shampoo Bar Kiss Me Argan  80gr
(€ 5,95   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Oolaboo Eco Shampoo Bar 70gr
(€ 16,98   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Foamie Shampoo Bar Shake Your Coconuts  80gr
(€ 5,95   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Foamie Shampoo Bar Aloe You Vera Much  80gr
(€ 5,95   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Alle voordelen op een rij

  • Duurzaam & milieuvriendelijk
  • Gaat wel tot 80 wasbeurten mee
  • Schuimt net zoals een vloeibare shampoo
  • Plasticvrij
  • Handzaam, en dus ook ideaal voor mee op reis!

Shop je shampoo bar op Haibu!

Verzorg het haar en draag tegelijkertijd een steentje bij aan een schonere wereld met één van onze bars! Ontdek dit duurzame product nu op Haibu! Bekijk ons gehele assortiment. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met onze professionele klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Deel deze blog