Milieubewust in de salon: 8 tips!

Milieubewust in de salon: 8 tips!

Duurzaam en milieubewust werken wordt steeds populairder, zo ook in de kapsalon. Wij geven jou hieronder 8 tips om milieuvriendelijker te werk te gaan in jouw salon!

1. Vegan producten

Vegan producten zijn trending! Steeds meer mensen eten vegetarisch of veganistisch en dan wil je natuurlijke ook je beautyproducten ruilen voor Vegan producten. Dit is niet alleen beter voor jouw huid en haar maar ook voor het milieu! Vegan producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en is niet op dieren getest.

2. Plasticvrije producten

Net als Vegan producten zijn ook plasticvrije producten tegenwoordig een hot topic. Iedereen is het er wel over eens dat plastic uit het milieu geweerd moet worden, maar weinig mensen zijn hier écht actief mee bezig. Jij als hair & beauty lover kan er toch een kleine bijdrage aan leveren door plastic vrije producten te gaan gebruiken in de salon!

3. Recycle

Veel merken komen met productverpakkingen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal of die (voor een groot deel) te recyclen zijn. Kies zelf voor zo’n merk!

4. Folie van papier

Aluminiumfolie is één van de grootste vervuilers van het milieu, hierom is folie van papier bedacht. Folie van papier is een milieuvriendelijk alternatief als vervanger voor traditioneel aluminiumfolie. Kies bijvoorbeeld voor de Elleure Hair coloring paper (Wrapix)!

5. Vintage meubels

Door voor vintage meubels te gaan of rond te speuren op de kringloop, hoef je geen nieuwe spullen aan te schaffen én worden deze spullen niet meteen weggegooid!

6. Bespaar energie

Loop eens een rondje door je salon en bekijk of je energiebesparende lampen hebt, automatische schakelaars of misschien wel waterbesparende opzetstukken op de kraan? Probeer er ook op te letten om de lichten niet aan te zetten wanneer dit niet nodig is.

7. Vermijd wegwerpartikelen

Wegwerpartikelen zijn niet bepaald groen, dus kun je het beste kiezen voor artikelen die je meerdere keren kunt gebruiken. Ook kun je kiezen voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, producten kopen die gemaakt zijn van bio-plastic en bonnetjes naar je klanten mailen.

8. Gebruik minder water

Maak gebruik van een waterbesparende kraan! Met een waterbesparende kraan bespaar je op de kosten voor water en verwarming. De doorloop van het water wordt minder, zonder dat de sterkte van de waterstraal wordt beïnvloed. Koop bijvoorbeeld de Showerhead van Ecoheads!

Is jouw salon al duurzaam en milieuvriendelijk bezig? Laat het ons weten!

Deel deze blog