Zo onderhoud je jouw tondeuse en trimmer

Zo onderhoud je jouw tondeuse en trimmer

Om er voor te zorgen dat jij altijd hygiënisch te werk gaat én om de levensduur van jouw tondeuse en/of trimmer te verlengen, is het belangrijk om het apparaat regelmatig te reinigen. Maar hoe reinig je een tondeuse/trimmer? In deze blog leggen we het je graag uit.

Stap 1: Borstelen

Je begint met het schoonborstelen van het snijmes. Hiervoor kun je een speciale reinigingsborstel gebruiken, maar ook een ander soort borsteltje, zoals een tandenborstel, werkt prima om haartjes en vuil voorzichtig van het mes te verwijderen. Wanneer mogelijk, klik het snijmes van het apparaat om hem zo extra goed te kunnen reinigen.

Borstel ook de binnenkant van het apparaat en de behuizing. Hier blijft namelijk ook vaak haar achter.

Klik het snijmes weer op de tondeuse/trimmer en ga verder naar stap 2.

Stap 2: Reinigen

Spray Wahl Blade Ice op de tanden en op beide openingen aan de zijkant van het snijmes. Zet het apparaat aan, zodat het product zich goed kan verdelen.

De spray koelt het snijmes af, verwijdert vuil en zorgt ervoor dat je minder weerstand ervaart tijdens het scheren.

Je kunt ook kiezen om de Cleaning Spray van Wahl te gebruiken. Deze spray reinigt de messen niet alleen, maar gaat ook corrosie van de messen tegen.

Breng deze spray op dezelfde manier aan als de Blade Ice. Zet daarna het apparaat uit en veeg het snijmes schoon met een schone en zachte doek.

Stap 3: Oliën

Tot slot is het belangrijk om de tondeuse regelmatig te oliën met speciale tondeuseolie, bijvoorbeeld met Wahl Hair Clipper Oil. Wanneer je jouw tondeuse of trimmer professioneel gebruikt, is het belangrijk om dit één keer per dag te doen. Zo zorg je ervoor dat de messen soepel langs elkaar heen kunnen blijven bewegen en er minimale slijtage ontstaat.

Zet het apparaat aan en houd het vast met de mesjes naar beneden gericht. Breng een aantal druppels olie aan op de snijmessen. Zet het apparaat uit en gebruik een schone en zachte doek om overtollig olie te verwijderen.

Onderstaand filmpje van Wahl laat jou precies zien hoe je het snijblad moet oliën:

Let op dat je niet te veel of te vaak olie gebruikt! Wanneer je overmatig olie aanbrengt kan dit in de motor terecht komen en zo schade veroorzaken.

Ben je veel onderweg? Kies dan voor de Wahl Olie 10ml Tube. Dit product neemt niet veel ruimte in beslag en kun je dus gemakkelijk meenemen!

Shop hier alle benodigdheden voor het reinigen van jouw tondeuse/trimmer

Wahl Cleaning Spray 250ml
(€ 15,13   incl. btw)
Morgen in huis
Wahl Blade Ice
7%
(€ 10,67   incl. btw)
Morgen in huis

Wahl Olie 10 ml  tube
(€ 3,13   incl. btw)
Morgen in huis
Wahl Olie 118 ml
5%
(€ 7,11   incl. btw)
Morgen in huis

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste producten en de laatste trends en meld je direct aan voor onze nieuwsbrief!

Deel deze blog