Krullen verzorgen,

Hoe moet ik mijn krullen verzorgen?

Uitgezakte krullen, krullen die de verkeerde kant opspringen of krullen die pluizen... Het is je vast allemaal wel eens gebeurd. Maar geen paniek! Vanaf vandaag is dit verleden tijd. Stap één is de juiste haarverzorging 'perfect curls start in de shower'. Wij leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van een shampoo, conditioner of ander haarproduct. Ook kom je te weten wat de allerbeste producten voor krullen zijn.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een haarproduct?

Krullen zijn vaak droger dan andere haartypes. Daarom heb je producten nodig met een voedende en hydraterende werking. Hier hoef je niet zelf naar op zoek te gaan. Vele merken hebben haarproducten ontwikkeld speciaal voor krullen. Doe hier dus je voordeel mee en gebruik deze. Deze producten bevatten namelijk precies de ingrediënten die jouw krullen nodig hebben. Echte musthaves zijn een shampoo, conditioner en/of haarmasker en leave-in. Bekijk hieronder de top 5 verzorging voor krullen.

Top 5 verzorging voor krullen

1. Redken Curvaceous 

Redken Curvaceous is één van de populairste lijnen van Redken. Waarom? De producten halen het beste uit iedere krul! De toegevoegde ingrediënten zorgen voor hydratatie, activatie, glans en veerkracht. En dat is precies wat krullen nodig hebben.

2. Sebastian Twisted

Sebastian Twisted is een lijn speciaal voor vrouwen die hun natuurlijke krullen willen laten stralen. Sebastian Professional liet zich inspireren door de flexibiliteit van planten uit de oceaan en heeft op basis hiervan een compleet nieuwe technologie ontwikkeld. Het resultaat: een krachtige verzorgingslijn die krullend haar elasticiteit, flexibiliteit én veerkracht geeft. Kies je voor deze producten? Dan ga je écht houden van je krullen! Wil je meer weten? Lees dan de blog 'Nu te koop: Sebastian Twisted'.

3. L'Oréal Curl Contour

Ook L'Oréal heeft producten ontwikkeld om krullen te verzorgen: L'Oréal Curl Contour. Ideaal voor natuurlijke krullen en krullen die zijn gezet met een stylingstool. De krullen worden intenser en dansen mee bij iedere stap die je zet. Deze milde shampoo reinigt en verfrist. Het masker is rijk aan Hydracell-technologie. Een ingrediënt dat zorgt voor een verbeterde beweging.

 

4. Goldwell DS Curly Twist

Goldwell DS Curly Twist heeft een shampoo voor krullend haar met daarbij een conditioner en leave-in. De producten bevatten bamboe extracten en een heerlijke geur van jasmijn. Ze geven je krullen definitie en elasticiteit. Dit zorgt voor dat lekkere bouncy gevoel. Wanneer je deze producten gebruikt voelt het altijd alsof je net van de kapper komt! Door onze klanten beoordeeld met met vijf sterren.

5. Kérastase Magistral 

Voelen jouw krullen heel droog aan? Dan raden wij dit heerlijke haarpakket van Kérastase aan. Als resultaat krijg je compleet gevoed haar met zachtheid en een mooie glans. Daarnaast heb je geen last meer van pluizig haar.

Hoe moet ik mijn krullen stylen?

Nadat je krullen gewassen zijn, is het tijd om ze mooi in model te brengen. Hiervoor hebben we een aantal handige tips op een rij gezet.

1. Maak het handdoek droog 
Dep je haar na het wassen voorzichtig droog met een handdoek. Ga niet wrijven, hierdoor gaan je krullen pluizen.

2. Breng een stylingsproduct aan
Breng hierna een stylingsproduct aan. Veel vrouwen met krullen zweren bij een spray-gel of gel. Een echte aanrader is de Goldwell StyleSign Curl Splash Gel (door onze klanten beoordeeld met 5 sterren). De krulgel accentueert, hydrateert en geeft de krullen levendige veerkracht. Zonder het hard te maken!

3. Föhnen of laten drogen aan de lucht
Hierna is het tijd om je haar te drogen. Het beste is om je haar te laten drogen aan de lucht. Echter heb je hier lang niet altijd tijd voor. Een föhn biedt oplossing! Wanneer je kiest voor de föhn, gebruik dan een professioneel exemplaar met diffuser. Tip: föhn je haar niet volledig droog maar laat het heel iets nat. Je krullen blijven zo beter in model zitten.

Bekijk hier de top 5 met föhns.

4. Finishing touch
Als finishing touch kun je nog een haarlak gebruiken. Door het haar te finishen met een spray blijft het langer in model zitten. Spray de lak van een afstand van ongeveer 15 cm over het gehele haar. Wil je extra volume? Schud je haar los, ga met je hoofd voorovergebogen staan en spray de haarlak over je gehele haar. Let op dat je niet te veel haarlak gebruikt. Dit maakt je haar zwaar met als gevolg uitgezakte krullen.

Dit waren onze tips. Hoe verzorg jij je krullen altijd? Laat het ons weten met een reactie.

Tot de volgende blog!

Deel deze blog