Mogen kapsalons in Nederland vanaf maart weer open?

Mogen kapsalons in Nederland vanaf maart weer open?

Mogen Nederlandse kapsalons in maart hun deuren weer openen? Of wordt de lockdown verlengd? Deze vraag houdt de kappersbranche en al hun klanten al tijden bezig. Afgelopen vrijdag (5 februari) werd bekend dat Belgische kapsalons vanaf 13 februari hun deuren weer mogen openen. En ook Duitsland mag vanaf 1 maart weer naar de kapper. Angela Merkel maakte dit gisteravond (10 februari) bekend. Volgt het kabinet onze buurlanden?

Werken met hygiënemaatregelen

Het coronavirus is nog lang niet onder controle. Kappers in België en Duitsland mogen daarom alleen aan de slag als zij zich houden aan strikte hygiënemaatregelen. Dit om de gezondheid van iedereen te beschermen. De verwachting is dat dit in Nederland, net als na de eerste lockdown, ook gaat gelden. Denk hierbij aan:

  • Werken met een mondkapje
  • Hygiënisch werken zoals extra vaak de handen reinigen en een grondige werkplek ontsmetting
  • Afstand houden in de salon en een maximum aantal mensen per vierkante meter
  • Alleen op afspraak werken
  • Klanten buiten laten wachten op hun beurt
  • Minder personeel aanwezig zodat er niet teveel mensen in dezelfde ruimte zijn

Waarom kapsalons weer open?

Kappers willen ontzettend graag hun deuren weer openen. Zowel vanuit economische oogpunt, maar ook omdat de vraag ontzettend hoog is. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het aantal kappers dat uit wanhoop overweegt om toch illegaal te gaan knippen. Vanuit de branche wordt aangegeven dat het veel verstandiger is om open te gaan zodat dit te reguleren is. Daarbij komt nog het feit dat kapsalons geen bron waren van nieuwe besmettingen voor de huidige lockdown.

Op dinsdag 23 februari horen we van het kabinet of zij de huidige lockdown gaan verlengen of dat er versoepelingen komen!

Haibu is er voor jou: de professional!

Ook nu je salon nog niet open kan, zijn wij er voor jou. Om deze periode zo goed mogelijk door te komen hebben we verschillende initiatieven opgezet:

  • PRO e-learning pagina met tutorials exclusief voor PRO klanten.
  • Achteraf betalen via 'AfterPay Zakelijk' zodat je pas over 45 dagen hoeft te betalen.
  • Bij besteding vanaf €150,- (exclusief btw) ontvang je 10% factuurkorting op je bestelling. De korting wordt automatisch verrekend in het winkelmandje.

Mag je weer aan het werk? Ook dan helpen we jou!

Benieuwd naar alle voordelen voor PRO klanten? Bekijk hier alle PRO voordelen! Nog geen PRO klant bij Haibu? Dit is binnen een minuut geregeld, je profiteert direct van alle voordelen! Meld je hier aan als PRO.

Hygiëneproducten en kappersbenodigdheden kopen?

Vind je het fijn om je benodigdheden vast in te slaan? Wij helpen je!

moma-heart
Sani Spray Parfumed 5L
34%
(€ 64,66   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

moma-heart
KIS Plastic wegwerp Color Bowl Zwart 1000st
20%
(€ 159,96   incl. btw)
Levertijd 2 - 6 dagen

Deel deze blog