Wenkbrauwen verven: 6 eenvoudige stappen voor mooie wenkbrauwen

Wenkbrauwverf

Stel je voor: wekenlang perfecte wenkbrauwen zonder dagelijkse touch-ups. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Met ons eenvoudige stappenplan ontdek je hoe je eenvoudig thuis je wenkbrauwen kunt verven en ze die langdurige, intense look geeft. Lees snel verder en transformeer je wenkbrauwen tot echte blikvangers!

Duik in de wereld van wenkbrauwverzorging en laat jouw wenkbrauwen de show stelen. Of je nu voor een natuurlijke tint gaat of iets meer gewaagd, in 6 simpele stappen leggen wij je uit hoe je wenkbrauwverf gebruikt en je het mooiste resultaat kunt creëren. Geen dure salonbezoeken meer, gewoon vanuit het comfort van je eigen huis. Met onze duidelijke handleiding en handige tips kun je direct zelf aan de slag!

Hoe gebruik je wenkbrauwverf?

Wil jij weten hoe je wenkbrauwverf gebruikt? Het is makkelijker dan je denkt! Lees snel verder, wij begeleiden je door het hele proces;

Stap 1: voorbereiding

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk! Zorg ervoor dat je alle producten die je wilt gebruiken bij de hand hebt, zodat je meteen aan de slag kunt.

Stap 2: reinigen

Maak de huid schoon voordat je begint met verven. Reinig de huid met een reiniger zonder olie, anders kan het zijn dat de verf niet goed pakt. Maak het gezicht goed droog na het reinigen.

Stap 3: verf mengen

Meng de verf met een oxidant. De hoeveelheid ligt aan het aantal haartjes die je wilt verven. Je hebt maar een hele kleine hoeveelheid nodig, het is dus lastig af te wegen, maar normaal gesproken geldt 1 cm verfpasta met 5 druppels oxidant liquid of 1 cm verfpasta met 7 druppels oxidant crème. Zorg ervoor dat de substantie niet te dik en niet te dun is.

Stap 4: allergietest

Check eerst of je niet allergisch bent! Smeer wat van het product op de binnenkant van je elleboog en plak hier een pleister op. Wanneer je er 24 tot 48 uur later geen last van hebt gekregen, ben je niet allergisch. Krijg je wel last? Dan ben je wel allergisch en kun je het product beter niet gebruiken.

Stap 5: verf aanbrengen

Bang dat er verf op de huid om de wenkbrauwen heen komt? Breng dan eerst wat beschermingscrème aan, zo voorkom je vlekken op de huid.

Breng de verf met een penseel aan op de wenkbrauwen. De truc is om eerst met de haren mee te strijken, daarna tegen de haren in en daarna weer met de haren mee te strijken. Op die manier verdeel je de verf gelijkmatig over de haren en krijg je het meest natuurlijke effect. Laat de verf 5 tot 10 minuten inwerken en check tussendoor hoe de kleur eruit komt te zien. Hoe langer je de verf laat zitten, hoe donkerder het resultaat.

Tip: Gebruik je de verf voor de eerste keer en ben je bang dat het te donker uitslaat? Laat de verf dan eerst even 4 minuten inwerken en spoel het product eraf met lauwwarm water. Wil je een nog donkerder resultaat? Breng de verf dan opnieuw aan voor een paar minuten.

Stap 6: verf verwijderen

Gebruik een vochtig wattenschijfje om de verf te verwijderen. Wrijf er langzaam mee van het begin van de wenkbrauw naar het uiteinde en herhaal dit totdat de verf eraf is. Gebruik de tintremover om verf dat op de huid is gekomen te verwijderen.

Tutorial: hoe verf je jouw eigen wenkbrauwen?

Heb je graag beeld bij onze uitleg? In deze tutorial legt Jennifer precies uit hoe je jouw eigen wenkbrauwen kunt verven met de professionele producten van Refectocil. Wil jij stap voor stap weten hoe je dit het beste aan kunt pakken? Bekijk dan snel de video!

Benodigdheden bij het verven van de wenkbrauwen

Naast een goede wenkbrauwverf en bijpassende oxidant, is het natuurlijk belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben, voordat je begint met het verven van de wenkbrauwen. Kies voor een smal wenkbrauwpenseel voor nauwkeurige toepassing, watjes en een milde reiniger voor eventuele vlekken. En vergeet de timer niet, om de inwerktijd bij te houden. Met deze tools in handen ben je helemaal klaar om je wenkbrauwen thuis te transformeren!

moma-heart
Refectocil Browista Palette en Ring
27%
(€ 11,93   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Sibel Clean all Demaquillage Wattenschijfjes 120st
(€ 2,73   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Refectocil Afdekcreme 75ml
30%
(€ 9,06   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Welke wenkbrauwverf is goed?

Bij Haibu vind je wenkbrauwverf van professionele merken als Refectocil, Comair en Christian Faye. Veruit het meest populaire merk is Refectocil.

Wenkbrauwen verven met RefectoCil

Refectocil is een groot merk dat diverse soorten en kleuren wenkbrauwverf op de markt brengt. Hierbij is rekening gehouden met de natuurlijke match tussen iemands haarkleur en wenkbrauwkleur. Bovendien zijn de kleuren ook met elkaar te mengen. Zo vind je altijd de kleur die bij jou past. Last van een gevoelige huid? Ook voor de gevoelige huid heeft Refectocil een speciale lijn ontwikkeld.

In onderstaande tabel kun je zien welke wenkbrauwverf het beste bij jouw haarkleur past:

Eén tube RefectoCil wenkbrauwverf bevat 15 ml verf. Met deze hoeveelheid verf kunnen de wenkbrauwen wel 30 keer geverfd worden! De toepassing is erg eenvoudig én veilig. Het aanbrengen van de verf kost niet veel tijd en kan door iedereen gedaan worden. De verf is waterbestendig en biedt een optimaal kleurresultaat tot wel 6 weken lang!

Let op: Voor gebruik van de verf dien je deze eerst te mengen met RefectoCil 3% Oxidant.

Refectocil Wenkbrauwverf Kit

Wil jij direct alle musthaves in huis hebben voor het verven van wenkbrauwen? Dan is de Refectocil Wenkbrauwverf Kit heel handig! In deze kit zitten alle benodigdheden die jij nodig hebt voor een perfect resultaat. Een Refectocil Wenkbrauwverf Kit Basis bevat:

- Een Refectocil Wenkbrauwverf in jouw gewenste kleur
- De Refectocil Liquid ontwikkelaar 3% 100ml
- Refectocil Afdekcrème 75ml

De Refectocil Wenkbrauwverf Kit Luxe bevat daarnaast ook nog:
- Tweezerman Mini Pincet Stainless Steel
- Make-up Studio Mascara 1 – Black 9ml

moma-heart
Refectocil Refectocil Wenkbrauwverf Kit 41 Rood
44%
(€ 18,37   incl. btw)
Levertijd 2 - 6 dagen

Hoe lang blijft wenkbrauwverf zitten?

Met wenkbrauwverf geniet je tot wel 6 weken lang van mooi gekleurde wenkbrauwen. De wenkbrauwverf die op de huid is gekomen is vaak na 2-3 dagen weer verdwenen. Om zo lang mogelijk van je geverfde wenkbrauwen te kunnen genieten is het belangrijk deze goed te verzorgen.

Let op: Het reinigen van het gezicht met een make-up remover kan een nadelige invloed hebben op de kleur en kan ervoor zorgen dat de verf eerder zal vervagen. Pas hier dus mee op!

Hoe krijg je wenkbrauwverf eraf?

Vind je de wenkbrauwen veel te donker geworden? Geen paniek. Tijdens het verven wordt ook de huid onder de haren gekleurd. Hierdoor kunnen de wenkbrauwen donkerder lijken. Na één keer wassen van het gezicht zal dit al een stuk minder zijn en na een paar dagen zal de verf helemaal van de huid af zijn. Dit maakt de wenkbrauwen automatisch een stuk lichter. Nog niet tevreden met het resultaat? Dan zijn er nog een aantal dingen die je kan proberen:

Reinig het gezicht: Neem tijdens het reinigen de wenkbrauwen goed mee. De verf die zich aan de huid heeft gehecht zal hierdoor sneller loslaten.

Baantjes trekken: Zwemmen in chloorwater zorgt ervoor dat de kleur sneller vervaagt. Dit gaat alleen niet heel snel. Dat wordt baantjes zwemmen!

Scrubben: Gebruik een zeer milde scrub of gezichtsborstel om de verf weg te halen. Doe dit wel heel voorzichtig, anders heb je kans dat je wenkbrauwharen mee trekt en dat willen we natuurlijk niet.

Waar kan ik wenkbrauwverf kopen

Ontdek de uitgebreide collectie van professionele wenkbrauwverf bij Haibu, jouw betrouwbare online groothandel voor beautyproducten. Ons assortiment omvat toonaangevende merken zoals Refectocil, Comair en Christian Faye, perfect voor zowel beginners als professionele visagisten. Met een breed scala aan kleuren vind je altijd de perfecte match voor elke huidtint en stijl, van natuurlijke looks tot gedurfde wenkbrauwtrends.

Vind jouw ideale wenkbrauwverf kleur en geniet van langdurige, kwalitatieve resultaten. Bestel jouw wenkbrauwverf vóór 22:00 op Haibu en begin morgen al met het transformeren van de wenkbrauwen. Profiteer van onze snelle levering en uitstekende klantenservice!

Deel deze blog