Hoe moet ik een haarpomade gebruiken?

Weet jij niet zo goed hoe je een haar pomade moet aanbrengen? Geen zorgen, wij gaan je precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen. Een haarpomade dien je namelijk op een andere manier in te brengen dan een wax, clay, paste of gel. We beginnen bij het begin. Lees je mee?

Haarpomade aanbrengen op vochtig of droog haar?

Een haarpomade kun je aanbrengen op vochtig haar en droog haar. Wij leggen je het verschil uit. Breng je het product aan op vochtig haar, dan krijg je veel meer een 'wet-look' effect als het eenmaal is opgedroogd. Breng je het aan op droog haar, dan creëer je meer structuur en matte finish. Het is dus maar net welk resultaat jij wil bereiken.

De pomade aanbrengen

Nu is het tijd om het product aan te brengen. Ga stap voor stap te werk:

  • Neem een kleine hoeveelheid op de punt van je wijsvinger en smeer dit goed uit in je handpalmen zodat het overal op je handen is verdeeld.
  • Breng de pomade aan OP het haar, en niet DOOR het haar. Je brengt dit dus anders aan dan bijvoorbeeld een gel.
  • Begin niet bij de kuif (zoals vaak gebeurd), maar start bij de zijkanten en smeer dan van voor naar achteren. Als laatste neem je de kruin mee. Begin je bij de kuif, dan zakt het kapsel snel in.
  • Nu de pomade in het haar zit kun je het haar stylen zoals jij dat wenst. Gebruik bijvoorbeeld een grove kwam.
  • Tip: pak kleine hoeveelheden tegelijk, je kunt altijd nog extra bij pakken.

Top 3 beste pomades voor jouw haar

1. Pomade van Gladjakkers

Deze pomade van Gladjakkers is ideaal om een flinke kuif mee te maken. De frisse en krachtige geur van de pomade is uniek. Omdat het haarproduct op waterbasis is kun je het haar makkelijk restylen en uitwassen. Handig als je snel wilt veranderen van kapsel.

Bekijk de producten van Gladjakkers hier.

2. Pomade van Reuzel

Onze favoriete pomade van Reuzel is de Pink Heavy Grease. Deze pomade is op basis van olie. Heeft een zeer sterke hold en een medium glans. Zo blijft het haar de hele dag in model, zelfs het meest onhandelbare haar. Wil je liever een iets minder sterke hold? Kies dan voor de Red Pomade op basis van water.

Bekijk de producten van Reuzel hier.

3. Pomade Redken Brews

Heb je fijn haar dat hulp nodig heeft om de hele dag in model te blijven? Dan raden wij de Redken Brews Clay Pomade aan. Deze heeft een maximum hold en geeft jouw haar de kracht die het nodig heeft.

Bekijk hier de producten van Redken Brews.

Deel deze blog