Maak jij deze stijltangfouten?

Misschien gebruik je ‘m elke dag of juist zo af en toe. Een hete stijltang kan schade aanrichten aan je haar wanneer je hem niet op de juiste manier gebruikt. Daarom is het handig om je bewust te zijn van de volgende stijltangfouten…

De heetste stand
De heetste stand is echt niet nodig. In de meeste gevallen volstaat de middelste stand prima en voorkom je onnodige schade aan je haar

Heat protection
Het wordt vaak vergeten, maar is echt van belang om je haar gezond te houden: een goede hittebeschermer. Hiermee bescherm je het haar tegen de hitte van je stijltang.

Steil niet in stappen
Steil je lokken in 1 gladde beweging, om deuken en verbranding van het haar te voorkomen. Om dit te kunnen doen, moet je haar mooi glad en uitgekamd zijn.

Niet kaarsrecht
Voor een natuurlijk effect steil je de punten altijd in een C-vorm. Wanneer je recht naar beneden gaat krijg je een goedkoop en onnatuurlijk effect.

Stijltang en nat haar
Gebruik je stijltang nooit op nat haar. Wanneer je een Ssshh geluid hoort, weet je dat je niet goed bezig bent. Föhn het haar eerst helemaal droog of laat het drogen aan de lucht.

Groter is beter
Denk niet dat grote platen altijd beter zijn dan kleine. Daarmee kom je lastiger bij de haaraanzet en dat is nu juist de plaats waar het haar het meest springerig of krullerig is. Ga voor platen van ongeveer 2 centimeter en het liefst keramische, want die glijden soepel.

Het bericht Maak jij deze stijltangfouten? verscheen eerst op Kapko Magazine.

Deel deze blog