Facebook Pixel
Selecteer een verlanglijst
Samen @home | Shop hier voordelig je thuis pakket!

Veelgestelde vragen - Klacht en garantie

Oeps, heb je een klacht? Wil je meer weten over de garantieperiode? Vraak maar raak! Hier vind je vast het antword op jouw brandende vraag.

Ik heb een klacht over een artikel, wat nu?

Heb je een klacht? Neem contact met ons op om een een passende oplossing te vinden. Soms kan het helaas voorkomen dat een product niet in orde blijkt te zijn.
Neem contact op met de klantenservice zodat we de klacht in behandeling kunnen nemen en werken naar een oplossing.

Mijn klacht valt buiten de garantietermijn, kan ik hier nog wat mee?

Je kan met een gegronde klacht altijd bij ons terecht, ook na de garantietermijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, wanneer je redelijkerwijs mag verwachten dat een artikel langer mee gaat dan het geval is. Wij willen je in dat geval graag helpen en zoeken naar een passende oplossing!

De tool die ik bij Kapperskorting.com heb besteld is defect en ik heb nog garantie, wat nu?

Je kan hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. In de meeste gevallen zal het defect opgestuurd moeten worden voor een technisch onderzoek. Houd er in dit geval rekening mee dat het 3 tot 4 weken kan duren voordat je de tool terug hebt.

Wil je dan in ieder geval meesturen:
- een omschrijving van de klacht;
- een kopie van de factuur (geen pakbon)

Je kan hiervoor een retourlabel bij onze klantenservice opvragen zodat je het kosteloos naar ons kan opsturen. Verder informatie over ruilen & retouneren vind je hier.

 

Welkom!

Volgens ons systeem gebruik je Chrome Lite op je apparaat. Voor een betere ervaring deze gelieve uit te schakelen. Dit is mogelijk door onderstaande stappen uit te voeren.

  1. Druk op de 3 bolletjes rechtsboven
  2. Druk op instellingen
  3. Scroll naar beneden en druk op Lite-versie
  4. Schakel deze uit
  5. Vernieuw de pagina