Alles over een zilvershampoo

Wat is een zilvershampoo en waar wordt het voor gebruikt?

Allereerst een kleine uitleg over wat zilvershampoo eigenlijk is, want er zijn een hoop fabels en onduidelijkheden over dit paarse goedje. Een zilvershampoo is een shampoo met blauw/paarse pigmenten. Het wordt voornamelijk door mannen en vrouwen met blond of grijs haar gebruikt. Het haalt namelijk die vervelende, gele gloed uit het haar. Door de shampoo worden de haren mooi koel van kleur. Hoe dit kan? Tegenovergestelde kleuren op het kleurenwiel(of kleurencirkel) neutraliseren elkaar en geel en paars liggen tegenover elkaar.  Ben jij nog niet bekend met kleurenwiel? Lees hier dan alles over het kleurenwiel!

Maakt een zilvershampoo mijn haar lichter?

Er zijn veel mensen die denken dat een zilvershampoo het haar lichter maakt, maar dit klopt niet! Je haar oplichten kan alleen met waterstofperoxide. De tint van je haar verandert wél door een zilvershampoo, hierdoor kun je het idee hebben dat het lichter is dan voorheen. Het is dus helemaal niet zo gek dat je dit dacht!

Wordt mijn haar paars van een zilvershampoo?

Een vraag die wij ook vaak krijgen is: 'wordt mijn haar paars van een zilvershampoo?'. Als je het product op de juiste manier gebruikt, hoef je hier niet bang voor te zijn! Laat je het te lang intrekken, dan kan er een paarse gloed ontstaan. Schrik niet, want na 2 keer wassen met een normale shampoo is dit verdwenen.

Wil je juist wel een paarse tint in je haar (enorm trendy) dan laat je de shampoo wat langer intrekken. Zoals je net kon lezen verdwijnt dit na enkele wasbeurten.

Hoe gebruik ik een zilvershampoo?

Als je haarproducten op de juiste manier gebruikt, hebben ze de beste werking. Maar hoe gebruik je een zilvershampoo om die perfecte blonde kleur te creëren? Wij raden het volgende aan:

  • - Maak je haar goed nat en doe vervolgens handschoenen aan (anders worden je handen paars).
  • - Masseer de shampoo door je hele haar en laat het 1 tot 2 minuten inwerken. Wil je een paarse gloed? Laat het dan wat langer zitten.
  • - Spoel het nu goed uit en zorg ervoor dat alle shampoo verdwenen is.
  • - Het kan zijn dat je haar nu wat stug aanvoelt, gebruik daarom na die tijd altijd een verzorgend masker. Je haren worden dan weer lekker zacht.

Tip: is je haar onverhoopt toch paars geworden? Geen paniek! Was het één of twee keer met een gewone shampoo en de paarse gloed is verdwenen.

Hoe vaak moet ik een zilvershampoo gebruiken?

Dit is voor iedereen anders. Wil je een grijze tint? Gebruik de zilvershampoo dan 2 of 3 keer in de week. Wil je alleen de warme gloed wat neutraliseren? Dan adviseren wij één keer in de week. Tijdens andere wasbeurten gebruik je een anders shampoo, zoals bijvoorbeeld een shampoo voor gekleurd haar. Het is dus even uittesten om erachter te komen wat voor jou het beste werkt!

Is een zilvershampoo slecht voor je haar?

Veel mensen vragen zich af of een zilvershampoo slecht is voor het haar. Het antwoord hierop is nee: een zilvershampoo is niet slecht voor het haar! Wel is het zo dat een zilvershampoo het haar niet intens verzorgd, deze shampoo heeft namelijk vooral als werking om de gele toon uit het haar te halen. Wel hebben zilvershampoos tegenwoordig steeds vaker ook een verzorgende functie! Als je last hebt van een droge hoofdhuid of droog haar kun je het beste overwegen om een zilvershampoo zonder sulfaten te gebruiken; sulfaten drogen het haar namelijk uit. Ook is het erg belangrijk om een conditioner en masker te gebruiken om het haar intens te voeden.

Wat is de beste zilvershampoo voor mijn haar?

Er zijn een hoop zilvershampoos te koop in verschillende soorten en maten. Maar welke zilvershampoo is nu het beste en past bij jouw haartype? Wij lichten de beste zilvershampoos voor je uit! Een zilvershampoo kan soms het effect hebben dat het haar hierna droger en stugger aanvoelt. Dit verschilt per haartype, mocht jouw klant of jij als consument hier last van hebben? Dan is het aan te raden om voor een extra verzorgende zilvershampoo te kiezen, deze zorgen ervoor dat je haar na het wassen niet zo stug aanvoelt. Hiernaast is het raadzaam om een verzorgende conditioner en hydraterend of voedend masker te gebruiken. 

Extra verzorgende zilvershampoo's:

 Onze aanraders:

 

Shop je zilvershampoo eenvoudig op Haibu via de categorie 'zilvershampoo', hier vind je alle zilvershampoos in één categorie!

Deel deze blog