Coffee Bronde Hair

Wil jij jouw klanten dit najaar de beste service bieden en de nieuwste trends op het gebied van haarkleuring aanbieden? Of ben jij zelf op zoek naar iets anders maar heb je geen inspiratie? Goed nieuws! Wella heeft een aantal speciale haarkleuringen bedacht, hier de perfecte namen aan gegeven én hun tips en tricks gedeeld. Kijk mee naar de Coffee Bronde haartutorial uit de Wella Autumn/Winter 2016 Bronde lijn!

Wella AW16 Coffee Bronde

De term Coffee Bronde heeft uitleg nodig maar kan door professionele hairdressers en kenners wellicht ontrafeld worden. Bronde is een samenstelling van de Engelse termen 'Bronze' en 'Blonde' en is dus een tint die tussen koper en blond in zit. Coffee Bronde kan dus omschreven worden als een mooie mix tussen de kleuren, (koffie)bruin, koper en blond.

De basis van koffiebruin wordt versterkt door lichte tinten toe te voegen. Dit wordt gedaan door variaties van blond door de krullende textuur verschillende dieptes te laten creëren. Hieronder leggen we uit hoe je de coffee bronde haarkleuring aan kan brengen:

Kleurformules

A Blondor Multi Blonde Powder + Welloxon Perfect 9% (1:1,5)
B Magma by Blondor /74 + /73 (1:1) + Blondor Freelights Developer 9% (1:1,5)
C Color Touch 9/73 + Color Touch Emulsion 1,9%
D Color Touch 10/0 + 9/3 (1:1) + Color Touch Emulsion 1,9%

Stap 1

coffee-bronde-thecolour-bild-1_d

Wissel kleur A en B af. Begin met de highlights aan de achterkant van het hoofd. Neem hiervoor kleine secties haar en breng kleur A aan op het midden en aan de punten. Doe dit op kleurwikkels.

Stap 2

coffee-bronde-thecolour-bild-2_d

Neem enkele secties en kleur met kleur B. Ontwikkel, spoel, was en neutraliseer met MAGMA Post Treatment.

Stap 3

coffee-bronde-thecolour-bild-3_d

Neem bij vochtig haar diagonale secties en wissel kleur C en D af. Ontwikkel, spoel, was en neutraliseer.

Na het uitvoeren van deze stappen is het alleen nog een kwestie van föhnen en stylen van het haar! Voor het stylen raden wij aan om Wella EIMI producten te gebruiken. Deze producten sluiten perfect op elkaar aan, ruiken heerlijk en zorgen voor een prachtige, glanzende finish! Met andere woorden: happy customers!

Deel deze blog