Alles over Olaplex: wat is het en hoe werkt het?

Wat is Olaplex?

Om even kort te antwoorden: Olaplex is een écht wondermiddel voor je haar. De producten zijn verrijkt met een heel bijzondere formule, uitgevonden door twee toonaangevende scheikundigen. Een chemische verbinding die maar uit één ingrediënt bestaat, zonder siliconen of olie. De producten zijn geschikt voor elk haartype, maar met name chemisch behandelend en gekleurd haar heeft veel baat bij het gebruik van deze producten.

Maar hoe werkt dat nou precies? De producten van Olaplex bevatten een gepatenteerd actief bestandsdeel dat op moleculair niveau zoekt naar gebroken verbindingen in het haar. Deze gebroken verbindingen worden (vaak) veroorzaakt door chemische, thermische en mechanische beschadigingen. De Olaplexproducten herstellen deze gebroken verbindingen. Je haar ziet er dus niet alleen beter uit, het is ook écht beter. Mooi van binnenuit dus!

Hoe gebruik ik Olaplex?

Het gehele Olaplex systeem bestaat uit 8 producten die je in 2 stappen gebruikt: bij de kapper en thuis. Dat gaat als volgt:

  • No.1 Bond Mulitplier: No.1 wordt toegevoegd door de kapper aan de kleuring, blondeer of permanent. Het kan ook worden verdund met water voor enkel een herstellende behandeling.

  • No.2 Bond Perfector: No.2 wordt aangebracht door de kapper direct nadat de kleuring, blondering of permanent is uitgespoeld.

Deze twee stappen gebeuren dus in de salon. Olaplex No. 1 & 2 zijn intensieve behandelingen die de haarstructuur te verbeteren. Het is dus een ideale stap om toe te voegen aan een kleurbehandeling en zorgt ervoor dat het haar van je klant minder schade oploopt.

Voor kappers hebben we de Olaplex Salon Kit. In deze gunstig geprijsde kit zit alles wat je nodigt hebt om zo'n 70 Olaplex behandelingen uit te voeren bij jouw klanten!

Origineel moma-heart
Olaplex Salon Kit

Alleen beschikbaar voor PRO's

moma-check-mark Morgen in huis

  • No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment: De No.0 is speciaal ontwikkeld als thuisbehandeling. Deze haarprimer zorgt ervoor dat het haar nog sneller en intensiever zal herstellen. Gebruik Olaplex No.0 in combinatie met de No.3 Hair Perfector.

moma-vegan Origineel moma-heart
Olaplex No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment
10%
(€ 26,97   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • No.3 Hair Perfector: De No.3 Hair Perfector is ook ontwikkeld om, na de behandeling in de salon, thuis te blijven gebruiken. Met de Hair Perfector bescherm je het haar tegen de schade die het kan oplopen bij het gebruik van bijvoorbeeld een stijl- of krultang. Het gebruik is te vergelijken met een haarmasker, maar de werking is écht anders en vele malen krachtiger.

    De No.3 breng je aan op handdoekdroog haar en laat je vervolgens intrekken zolang als je wil. Hoe langer hoe beter! Je kan het zelfs de hele nacht in laten trekken voor een optimaal resultaat. Vervolgens spoel je de Hair Perfector uit en was je je haar met shampoo en conditioner.

moma-vegan Origineel moma-heart
Olaplex No. 3 100ml
18%
(€ 24,55   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

moma-vegan Origineel moma-heart
Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner 250ml
10%
(€ 26,97   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan Origineel moma-heart
Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo 250ml
10%
(€ 26,97   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • No.6 Bond Smoother: De No. 6 Bond Smoother 100ml is een leave-in treatment en kan ook gebruikt worden als stylingscrème. Met dit fantastisch product geef je het haar niet alleen de juiste bescherming bij het gebruik van hitte tools, ook geef je het haar extra voeding.

moma-vegan Origineel moma-heart
Olaplex No. 6 Bond Smoother 100ml
10%
(€ 26,97   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • No.7 Bonding Oil: De No.7 is een heerlijke leave-in olie, geschikt voor alle haartypes. De olie zal het beschadigde haar op de beste manier herstellen. No.7 Bonding Oil kan gebruikt worden in combinatie met warmte stylingtools, want de olie beschermt het haar tot 230°C.

moma-vegan Xelly's favorite Origineel moma-heart
Olaplex No.7 Bonding Oil 30ml
10%
(€ 26,97   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Moet ik alle producten samen gebruiken om resultaat te zien?

Nee, niet per se. Elk product op zich is al zodanig krachtig dat je verschil zult merken! Voor het allerbeste resultaat is het natuurlijk aan te raden om alle producten te gebruiken en na je salon behandeling thuis ook door te gaan met de Olaplex verzorging.

Elk haartype heeft baat bij het gebruik van Olaplex en vooral de No.3 is een ideaal product om toe te voegen aan je huidige haarroutine. Ook met alleen de stylingsproducten (No.6 en No.7) kun je al geweldige resultaten behalen.

Dus heb je krullen, gekleurd, droog, beschadigd of dun haar? Het maakt niet uit, Olaplex is er voor iedereen!

(foto's v.l.n.r. @tyson.mendes.hair, @sharraspann en @beautybyyl op Instagram)

Pssst: benieuwd naar meer resultaten? Zoek eens op #Olaplextransformation op bijvoorbeeld Instagram en laat je inspireren!

Waar koop ik Olaplex?

Haibu heeft een zeer ruim aanbod aan Olaplex producten. Naast dat je de losse producten bij ons kunt kopen, bieden we ook zeer voordelige samenstellingen aan!

Shop bijvoorbeeld de complete set Olaplex producten voor thuis met 9% korting! Deze set bevat Olaplex No.0 + 3 + 4 + 5 + 6 +7. Dit is alles wat jij nodig hebt om zo lang mogelijk plezier te houden van je Olaplex behandeling.

Of sla voordelig 5 of 10 stuks van de Olaplex No.3 of No.6 in, ideaal voor de verkoop aan je klanten! (of als je écht nooit meer zonder Olaplex wil komen te zitten natuurlijk!)

Wij zijn in ieder geval fan van Olaplex! Ga jij het ook proberen? Of ben je juist al helemaal dol op dit bijzondere merk? Laat het ons weten in de comments hieronder of met #Haibu op Social Media!

Deel deze blog