Zo creëer je de perfecte messy bun!

Messy bun

Het kan dat je allerlei creatieve hairdo's uit je vingers tovert of dat je wakker wordt met prachtig haar. Voor de wat minder gelukkigen onder ons is de messy bun, oftewel de slordige knot, een ware verademing. Naast dat het een handige oplossing is bij een bad hair day, is de messy bun ook nog eens super leuk om casual of chic te dragen!

Het is erg handig om te weten hoe je een messy bun moet maken. Benieuwd hoe? Lees dan verder!

Nog nooit was het zo populair om je haar gewoon op te steken in een nonchalante knot. Heb je een bad hair day? Zet wat schuifjes in je haar tot een messy knot. Is je haar vet en heb je geen om het te wassen? Rommel het met een elastiekje in een messy knot!

Wat heb je nodig voor een messy bun

- Haarelastiekjes: kies voor stevige elastiekjes die je haar goed op zijn plaats houden.

- Haarschuifjes: haarschuifjes zijn onmisbaar voor het vastzetten van losse plukjes.

- Haarlak: voor extra fixatie en om alles netjes te houden gebruik je een hairspray.

- Borstel of kam: gebruik een borstel of kam om je haar te ontklitten en glad te maken.

Klassieke messy bun

Begin met het borstelen van je haar om klitten te verwijderen. Dit maakt het gemakkelijker om mee te werken. Maak een losse paardenstaart op de hoogte waar je de bun wilt hebben. Hoe hoger de staart, hoe hoger je knot zal zitten. Gebruik een elastiekje om het op zijn plaats te houden. Verdeel de paardenstaart in twee of drie secties. Draai elke sectie losjes. Wikkel de gedraaide secties rond de basis van de paardenstaart. Je kunt dit op een nonchalante manier doen, zodat het een beetje rommelig wordt.

Gebruik haarspeldjes om de knot op zijn plaats te zetten. Steek de speldjes in verschillende richtingen voor extra stevigheid. Trek voorzichtig wat kleine plukjes haar los rond je gezicht en aan de achterkant van je hoofd. Dit geeft een meer ontspannen en "messy" effect. Gebruik wat haarlak om de stijl op zijn plaats te houden, vooral als je fijn of glad haar hebt.

Experimenteer met de strakheid van de knot en de hoeveelheid haar die je loslaat om verschillende looks te creëren. Het leuke aan een messy bun is dat het niet perfect hoeft te zijn, dus voel je vrij om te spelen met de stijl tot je iets vindt dat voor jou werkt!

Lage messy bun

Een lage messy bun is een variatie op de klassieke rommelige knot, die dichter bij de nek wordt gedragen. Deze knot maak je op dezelfde manier als de klassieke, maar dan lager.

Dubbele messy bun

Een double messy bun is een speelse en trendy haarstijl die twee rommelige knotjes aan weerszijden van het hoofd omvat.

Verdeel je haar in twee gelijke delen. Maak aan elke kant een paardenstaart en volg de stappen van de klassieke messy bun. Zorg dat beide buns ongeveer dezelfde grootte en hoogte hebben voor symmetrie.

Tips voor de messy bun

- Zorg dat je altijd sterke schuifjes hebt die qua kleur passen bij je haarkleur. Investeren in goede schuifjes scheelt een hoop frustratie en voorkomt dat je messy bun na een uur alweer uitvalt.

- Voor de hoge updo's zijn de Invisibobbles de ideale elastiekjes. Mocht je na een tijdje toch je haar los willen doen, dan heb je namelijk geen last van een 'bobbel' of 'knik' in je haar. Daarnaast zien de Invisibobbles er fashionable uit en kun je ze in allerlei leuke kleurtjes kopen!

- Wanneer je de messy bun hebt gecreëerd, heb je alleen nog de finishing touch nodig! Je wilt hiervoor niet een haarspray gebruiken met een te sterke hold, hiermee verminder je het messy effect. Voor een messy bun kun je het beste een non- aerosol haarspray gebruiken. Een non-aerosol haarspray heeft een andere verstuiving dan een gewone haarspray. Het zorgt voor een korte, doelgerichte en natte spray. Het zorgt voor die juiste flexibele versteviging met een mooie glans.

Accessoires: voeg iets extra's toe

- Haarbanden: haarbanden zijn ideaal om je look af te maken of om je haar uit je gezicht te houden.

- Haaraccessoires: extra haaraccessories in de knot zijn perfect voor een avondje uit of een speciale gelegenheid.

Experimenteer met de messy bun

De messy bun is een veelzijdige stijl die je aan je eigen voorkeuren en gelegenheid kunt aanpassen. Experimenteer met verschillende hoogtes en strakheid om je perfecte look te vinden. Met een beetje oefening en de juiste tools wordt de messy bun jouw go-to hairstyle!

Deel deze blog