Stijltang gebruiken om krullen te maken? Niet doen!

Er is niets leuker dan het haar op verschillende soorten manieren stylen. Van super steil tot een grote bos krullen, met hitte stylingtools creëer jij deze (en nog meer!) looks in een handomdraai.

Steeds vaker komen er stijltangen op de markt waarmee je ook krullen kunt maken. Dit lijkt een geweldige oplossing. Je hebt hierdoor nog maar één tool nodig, super handig! Toch raden wij aan om voor het zetten van krullen géén stijltang te gebruiken, maar gewoon die vertrouwde krultang of krulset. In deze blog lees je waarom.

Krullen maken met een stijltang

Het lijkt zo’n goede oplossing, een stijltang gebruiken voor het zetten van krullen. En wanneer jij dit een fijne manier vindt om het haar te krullen, dan moet je dit natuurlijk ook gewoon blijven doen! Kies dan wel een stijltang met afgeronde hoeken, zoals bijvoorbeeld de Diva Pro Precious Metals Touch Straightener Titanium. Dit zorgt namelijk voor een meer ronde krul in het haar. En zo komen we direct bij het punt waarom je géén stijltang zou moeten gebruiken!

Krullen zijn rond, niet vierkant

Alle krullen zijn spiraalvormig. De één wat strakker en sterker gekruld dan de ander, maar rond zijn ze wel. Dit is ook precies de reden dat krultangen een cilindervormig warmte element hebben. Dankzij deze cilindervormige staaf krijg je die prachtige spiraalvorm in het haar.

Ook al gebruik je een stijltang die afgeronde kanten heeft, een feit blijft wel dat het haar langs 2 vlakke platen moet om het te verwarmen. Daarbij komt dat het haar, door de manier waarop het om en door de stijltang wordt getrokken én door de vorm van de stijltang, nooit helemaal perfect rond zal worden. Dat is niet wat je wilt wanneer je de perfecte krul wilt creëren!

Voor het allermooiste resultaat gebruik je dus een krultang of een krulset. Zo krijg je de meest natuurlijke krullen, zonder gekke hoekjes!

Dé trend van dit najaar

Het is je vast niet ontgaan, maar krullen zijn dit najaar een echte trend! Dit heb je al kunnen lezen in onze blog met de 3 populairste kniptrends voor het najaar van 2020. Is de klant (of ben jijzelf) niet gezegend met zo’n mooie bos krullen, dan creëer jij ze super makkelijk met één van onze professionele krultangen of krulsets!

Krultangen

Op Haibu hebben wij een ruim aanbod aan professionele krultangen. De krultangen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Dus of je nou een volle bos krullen wilt of nonchalante beachy waves, voor iedere type krul zit er wel een juiste tang tussen!

Max Pro Chopstick
10%
(€ 71,95   incl. btw)
Morgen in huis
CHI Onyx Euroshine Curling Iron 32mm
21%
(€ 133,51   incl. btw)
Morgen in huis

Hoe vind ik de perfecte krultang?

Wil je een krultang die de krullen automatisch maakt, of heb je liever zelf de controle over het maken van krullen? Ga je voor een tang met display, een keramische coating, een extra lang snoer of een curler waarbij je zelf de temperatuur kunt regelen? Het kan allemaal! Dankzij de handige filter optie op onze website heb jij binnen een paar klikken een krultang die het best bij jou past.

Krulsets

Het lijkt misschien wat ouderwets, maar een krulset is de perfecte manier om prachtige krullen, slag of meer volume in het haar te creëren. De warme rollers zijn minder heet dan een krultang, waardoor het minder schadelijk is voor het haar. Het vergt wel wat handigheid om de rollers in het haar te draaien, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Krulset 20 rollers zacht fluwelen bekleden
11%
(€ 60,57   incl. btw)
Morgen in huis

Bescherm het haar

Voor je begint met het krullen van het haar is het belangrijk het haar goed te beschermen. Hiervoor gebruik je een hittebeschermer. Een hittebeschermer beschermt het haar tegen de hoge temperaturen van een hitte styling tool, dus ook tegen de hitte van een krultang.

Hitte beschermende producten beschermen het haar niet alleen, maar verzorgen het ook intensief. Voor mooie krullen gebruik je dus altijd een heat protector!

Xelly's favorite Origineel
Olaplex No.7 Bonding Oil 30ml
10%
(€ 26,97   incl. btw)
Morgen in huis
Scherpste prijs
Kerastase Discipline Keratine Thermique 150ml
(€ 29,94   incl. btw)
Morgen in huis

Haibu is er voor jou!

Wij helpen jou graag een handje op weg bij het creëren van de mooiste krullen. Leer hoe je super simpel grote krullen maakt met onze PRO.Tutorial: Tight curls look by label.m.

Ook Xelly – bekendste haarstyliste van Nederland en ambassadrice van Haibu – laat jou zien hoe jij (zelfs zonder het gebruik van een hitte tool!) de mooiste krullen in het haar maakt. Kom alles te weten over deze overnight curls in Xelly’s blog met after summer hairdo’s!

Twijfel je over welke krultang het beste bij jou past of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice! We helpen je graag verder en zorgen ervoor dat jij de beste tools shopt.

Heb jij een prachtige bos krullen gecreëerd? Laat het ons weten en deel het hieronder in de comments of via #kapperskorting op Instagram of Facebook!

 

 

 

Deel deze blog