PRO Column: Gerockt in de salon

Deze editie staat in het teken van rock your hair. De afgelopen tijd heb ik zeker gerockt in de salon! Want we waren acht weken dicht en we moesten dus een behoorlijke inhaalslag maken.

Het voelde zo gek om niet te kunnen werken! Die tijd heb ik veel online trainingen gevolgd, de salon opgeknapt en producten bij de klanten bezorgd. Gelukkig zijn we sinds mei weer aan de slag en hebben we de grootste drukte gehad. Nu is alles weer redelijk normaal.

Ik heb veel verschillende ‘corona kapsels’ voorbij zien komen. Mensen met een flinke uitgroei, geen model meer of zelf proberen te knippen. Dit maakte het werk eigenlijk wel extra leuk, hierdoor krijg je meer uitdaging. De eerste weken waren ontzettend druk, maar het maakt me weer blij om zoveel mensen te mogen helpen en weer vrolijk de deur uit te laten gaan.

Na alle frisse zomerse kleurtjes is het tijd voor nieuwe herfst looks. In de herfst zie je dat de meest mensen qua kleur weer wat donkerder willen gaan. We gaan veel warme tinten zien, zoals koper en chocolade tinten. Ook bij de highlights en balayages worden de kleuren aangepast naar wat donkerder en warmer. Qua kapsels zie je inderdaad de stoerdere kapsels op de runway, dat vind ik wel even wennen. Maar het kan zeker heel cool zijn. Ik kijk in ieder geval weer uit naar het nieuwe seizoen!

Cher van Hardeveld is 21 jaar en winnares van de Young Intercoiffure Award 2019. Ze komt uit Zutphen en werkt inmiddels al vijf jaar als kapster bij Hairstyling Manon.

Deel deze blog