Met deze 6 tips kom jij als ZZP kapper de Corona-tijd door!

Sinds 11 mei zijn de maatregelen tegen het coronavirus aangepast en dit betekent dat kappers weer aan het werk mogen! Uiteraard wel onder speciale voorwaarden, zoals dat klanten alleen op afspraak kunnen komen en er gepaste afstand tussen de klanten en kappersstoelen moet zijn.

Voor ZZP’ers is werken tijdens deze Corona-tijd een hele uitdaging. Daarom hebben wij voor jou 6 praktische tips op een rijtje gezet zodat jij, als ZZP’er, deze Corona-tijd doorkomt!

Blijf communiceren met je klanten

Het is uiteraard onmogelijk om met elke klant direct een afspraak in te plannen. Blijf daarom je vaste klanten benaderen via jouw communicatiemiddelen (zoals social media of WhatsApp) en houd ze op de hoogte over wat er bij jou speelt.

Ga slim om met je werktijden

Als ZZP’er ben je flexibel en hier kun je juist nú gebruik van maken. Verruim je openingstijden of zet ze slimmer in. Vergeet niet dit ook aan te geven bij je vaste klantenkring die bekend zijn met jouw openingstijden, om zo misverstanden te voorkomen. Houd bij het aanpassen van je openingstijden wel rekening met de regels van de overheid. Deze zijn ruim opgesteld waardoor in de meeste gemeenten openstelling in de avonden en op zondag is toegestaan.

openingstijden

Bedenk een actie

Verzin een leuke actie voor jouw klanten. Geef klanten bijvoorbeeld een kleinigheidje wanneer zij een afspraak bij je hebben gemaakt, zoals een travel size product. Dit kan klanten net dat duwtje in de rug zijn om alvast een afspraak te plannen. Op deze manier heb jij alvast een afspraak in je agenda staan!

Zorg dat je financiën op orde zijn

Financiële tip! Heb je recht op de financiële steun van de overheid? Zorg dat je deze extra hulp hebt geregeld voor jezelf en blijf kritisch kijken naar je (inkoop)kosten en voorraad.

Langere betaaltermijn

Geef jezelf als ondernemer wat extra lucht door gebruik te maken van een langere betaaltermijn. Bij Haibu kun je kiezen voor AfterPay Zakelijk. Wanneer je tijdens het plaatsen van een bestelling voor deze betaalmethode kiest, heb je een betaaltermijn van 45 dagen. Deze betaaltermijn geeft je net iets meer speling. Bekijk hier al onze betaalmogelijkheden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je goed bent voorbereid tijdens deze topdrukte en speel hier creatief op in! Houd je voorraad goed in de gaten en zorg dat je een groothandel kiest die snel kan leveren. Bij Haibu is het mogelijk om te kiezen voor same-day delivery. Dit kan via onze partner Trunkrs. Wanneer je voor 11:00 uur besteld heb je jouw bestelling dezelfde dag nog in huis! Bestel je voor 23:59 uur dan wordt jouw bestelling de volgende dag geleverd. Wij hebben intensief contact met onze leveranciers zodat wij ervoor kunnen zorgen dat kappers alle spullen die ze nodig hebben kunnen inkopen. Zo zorgen wij ervoor dat jij niet misgrijpt!

voorraad

Met deze 6 tips zorg je dat jij je alles onder controle houdt tijdens de topdrukte die er nu is. Wees vooral duidelijk naar jouw klanten toe en zorg ervoor dat je jouw voorraad goed op orde hebt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Deel deze blog