Selecteer een verlanglijst
Naar overzicht

Ik wil als kapper een stoel huren, hoe werkt dat?

Ik wil als kapper een stoel huren, hoe werkt dat?
Daniëlle, 07/10/2020 In PRO tips , Algemeen

Je bent (beginnend) zelfstandig werkend kapper, mobiele kapper of student en op zoek naar een eigen werkruimte waar jij jouw klanten professioneel kunt ontvangen. In deze blog lees je alles over de verschillende mogelijkheden!

Een eigen zaak beginnen

Een eigen ruimte huren is natuurlijk een optie, maar wel meteen een hele grote stap. Daarbij komt dat voor de beginnende haarstylist dit (vaak) niet haalbaar is. Een eigen salon of ruimte kan aardig in de kosten lopen! Wanneer je thuis ruimte over hebt, zou je hier een (mini) salon kunnen realiseren. Maar wat kun je doen wanneer je deze ruimte niet hebt?

Huur een kappersstoel!

Het huren van een stoel heeft ontzettend veel voordelen! Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

 • Je hebt je eigen zaak
 • Je werkt in een professionele omgeving
 • Je kunt je klanten hierdoor ook professioneel ontvangen
 • Alle faciliteiten zijn aanwezig
 • Flexibel – Huur een stoel voor een dag, een maand of een jaar
 • Goedkoop (in vergelijking met de kosten van een volledige ruimte)

Je hebt twee soorten stoelhuur: vrije stoel huur en het huren van een stoel waarbij je je bindt aan het concept van het pand. We leggen je het verschil uit:

Stoel huur bij een bestaande salon

Het kan voorkomen dat een salon niet alle stoelen in gebruik heeft. Vaak worden deze dan te huur aangeboden, zodat de eigenaar niet met een (bijna) lege salon zit. Wanneer je een stoel huurt bij een bestaande salon mag je gebruik maken van alle faciliteiten in deze salon. Je kunt jouw klanten dan op een professionele manier ontvangen en helpen.

In de meeste gevallen verwacht de eigenaar van de salon wel dat je je bindt aan het concept van de salon. Dit betekent dat, wanneer er in een salon wordt gewerkt met bijvoorbeeld de producten van Goldwell, dat jij deze producten dan ook moet gaan gebruiken.

Vrije stoel huur

Het fijne aan vrije stoel huur is dat je nergens aan verbonden bent. Het huren van een kappersstoel is super simpel te regelen en je bent ontzettend flexibel! Heb je een tijdje geen klanten? Dan hoef je ook geen kosten te maken om een stoel te huren!

Een goed voorbeeld van vrije stoel huur, is de stoelhuur in het Haibu Experience Center. In het Haibu Experience Center is een professionele ruimte waar je al voor een half uur een stoel kunt reserveren. Je mag gebruik maken van alle bijhorende faciliteiten zoals de kaptafel, wasunit, werktrolley, en een kappersfiets. Ook is er een wachtruimte waar je jouw klanten professioneel kunt ontvangen.

Een groot voordeel van een stoel huren in het Haibu Experience Center is dat je al jouw benodigdheden, zoals haarverf, stylingproducten en haarverzorgingsproducten, gewoon kunt shoppen in de bijbehorende winkel!

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het huren van een stoel in het Haibu Experience Center? Op de site van het Haibu lees je hier alles over!

Welkom!

Volgens ons systeem gebruik je Chrome Lite op je apparaat. Voor een betere ervaring deze gelieve uit te schakelen. Dit is mogelijk door onderstaande stappen uit te voeren.

 1. Druk op de 3 bolletjes rechtsboven
 2. Druk op instellingen
 3. Scroll naar beneden en druk op Lite-versie
 4. Schakel deze uit
 5. Vernieuw de pagina