Selecteer een verlanglijst
Naar overzicht

Hoe ga jij om met twijfelgevallen in deze corona-periode?

Hoe ga jij om met twijfelgevallen in deze corona-periode?
Daniëlle, 13/10/2020 In Nieuws , PRO tips , Algemeen

We zijn er zo langzamerhand al aan gewend, de extra maatregelen die worden getroffen in verband met het coronavirus. Toch blijft het in sommige gevallen lastig om hier mee om te gaan. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer je twijfelt of een klant verkouden is? In deze blog geven we jou een aantal tips hoe je hier mee om kunt gaan!

Wees open en eerlijk naar de klant toe

Het allerbelangrijkste is dat je duidelijk blijft communiceren richting jouw klanten. Vraag de klant te allen tijde een registratieformulier in te vullen en een gezondheidscheck te doen. Vergeet niet om deze gezondheidscheck ook iedere dag voor jezelf te doen!

Een gezondheidscheck bestaat uit de volgende vragen:

  • Heb je een of meerdere van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine omdat je direct contact had met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of terug bent gekomen uit een COVID-19 risicogebied?

Indien één van de vragen met ja beantwoord wordt, annuleer dan de afspraak en vraag de klant op een ander moment terug te komen.

Zorg voor een goede hygiëne

Laat klanten bij binnenkomst hun handen desinfecteren. Zorg daarnaast dat je zelf ook regelmatig, sowieso vóór en na een klant, je handen desinfecteert. Wil je jouw klanten graag iets te drinken aanbieden? Kies dan voor wegwerpbekertjes, zodat deze na gebruik direct weggegooid kunnen worden.

Deze en nóg meer hygiëne tips rondom COVID-19 vind je in onze blog met hygiëne tips voor in de salon!

Draag een mondkapje

Bij het uitvoeren van beroepen op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals dus bij een kapper, wordt het dragen van een mondkapje dringend geadviseerd door de overheid. Als kapper mag jij jouw eigen huisregels opstellen. Je kunt er dus voor kiezen zelf een mondkapje te dragen en je mag dit ook verplichten voor jouw personeel.

Ook voor klanten mag je het dragen van een mondkapje verplichten! Dit valt namelijk ook onder jouw huisregels. Wil je dat jouw klanten verplicht een mondkapje dragen? Geef dit vooraf bij hen aan, bijvoorbeeld bij het maken van een afspraak. Zorg er ook voor dat je mondkapjes beschikbaar hebt in de salon, zodat je deze altijd kunt aanbieden wanneer een klant het mondkapje is vergeten. Een doosje met 50 mondkapjes heb je al vanaf €9,90!

Neem geen risico!

Natuurlijk ga je er vanuit dat iedereen verstandig omgaat met alle maatregelen, om zo verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Mocht je nou twijfelen aan iemand zijn/haar gezondheid? Neem dan geen risico en verplaats de afspraak naar een ander moment. Neem altijd het zekere voor het onzekere in deze situatie. Zo zorg jij ervoor dat jijzelf, jouw personeel en jouw klanten gezond blijven!

Lees ook onze blog met tips over hoe jij, als ZZP-kapper, deze coronatijd zo goed mogelijk door komt!

Welkom!

Volgens ons systeem gebruik je Chrome Lite op je apparaat. Voor een betere ervaring deze gelieve uit te schakelen. Dit is mogelijk door onderstaande stappen uit te voeren.

  1. Druk op de 3 bolletjes rechtsboven
  2. Druk op instellingen
  3. Scroll naar beneden en druk op Lite-versie
  4. Schakel deze uit
  5. Vernieuw de pagina