Help, mijn haar pluist!

Niets zo vervelend als haar dat pluist! Vooral wanneer je gaat voor die prachtige sleek look of mooi en verzorgd voor de dag wil komen. Het Nederlandse weer werkt ook niet bepaald mee aan een pluisvrije coupe. Regen? Pluis. Wind? Pluis. Warmte? Pluis. In dit blog lees je hoe je jouw haar pluisvrij kunt maken en houden!

Is pluis haar beschadigd?

Het eerste dat vaak wordt gedacht wanneer haar pluist, is dat het beschadigd is. Dit hoeft gelukkig niet zo te zijn! Ieder haartype kan gaan pluizen. Wel zal haar met krullen sneller gaan pluizen dan steil haar. Dit komt doordat haar met krullen van nature droger is. Pluis ontstaat meestal door invloeden van buitenaf en doordat het haar niet goed gehydrateerd is. Uiteraard zijn er nog meer oorzaken, zoals bijvoorbeeld een chemische behandeling, die pluis kunnen veroorzaken.

Hoe hydrateer ik mijn haar?

Je zult denken dat je, door je haar regelmatig met een goede shampoo te wassen, je het haar genoeg hydrateert. Dit is helaas niet zo. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig wassen het haar zelfs uitdroogt! Door het haar vaak (te) warm te wassen wordt de beschermende talg laag, die zich rondom de haar bevindt, verwijdert. Hierdoor verliest het haar sneller vocht, droogt het uit en gaat het pluizen.

Hydrateren kun je leren!

Hieronder delen wij een aantal tips die jou kunnen helpen bij het tegengaan van pluizig haar:

1. Het wassen van het haar

Was het haar niet te vaak en gebruik water dat niet te warm is. Hoe gek het ook klinkt, water droogt het haar uit doordat de beschermende talg laag wordt verwijdert. Hoe warmer het water, hoe slechter dit is voor het haar.

2. Gebruik shampoo zonder sulfaten

Sulfaten in shampoo zorgen er voor dat shampoo gaat schuimen. Dit is natuurlijk ontzettend fijn, maar betekent niet dat je haar ook daadwerkelijk schoner gaat worden. Sulfaten drogen het haar uit en daardoor ontstaat er, je raad het al, pluis. Op Haibu hebben wij een ruim aanbod sulfaatvrije shampoos. Kies bijvoorbeeld voor de Moroccanoil Hydrating Shampoo die het haar intensief hydrateert of de Nature Science Extreme Shampoo van Redken, speciaal ontwikkeld voor haar dat behoefte heeft aan vocht.

3. Gebruik een hydraterende conditioner

Een goede verzorging is natuurlijk ontzettend belangrijk! Verzorg het haar na het wassen daarom met een voedende en hydraterende conditioner, bijvoorbeeld met Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse Conditioner. Deze conditioner is vrij van parabenen en sulfaten en geeft het haar een diepe hydratatie.

Xelly's favorite moma-heart
Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse 250ml
(€ 29,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

4. Stop met föhnen

Nu snappen wij dat dit misschien niet helemaal mogelijk is. Om toch zo min mogelijk last van pluis te hebben kun je het beste pas beginnen met föhnen wanneer het haar bijna droog is. Door de hitte droogt het haar namelijk uit. Het beste is dus om het föhnen zo kort mogelijk te houden!

5. Gebruik een haarserum

Een serum is een echt wondermiddel tegen pluis en kan zowel op handdoekdroog als droog haar gebruikt worden. Naast dat een serum pluis tegen gaat, voedt deze het haar intensief, geeft het glans en wordt het haar heerlijk zacht.

moma-heart
CHI Argan Plus Moringa Oil 89ml
40%
(€ 21,22   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Heb jij nog tips voor het tegengaan van pluis? Laat ze ons weten! Plaats een reactie hieronder of deel jouw ultieme tip op social media en gebruik #Haibu.

Deel deze blog