Groene gloed in je haar?

Hoe kom ik aan een groene gloed in mijn haar?

Een groene gloed ontstaat niet zomaar, hier is altijd een oorzaak voor. Er zijn 3 oorzaken die hier hoofdzakelijk voor zorgen. Bekijk hieronder hoe jij wellicht aan die vervelende gloed komt. Het kan natuurlijk ook een combinatie zijn.

1. Een groene gloed na zwemmen in een zwembad

Ben je vaak in het zwembad te vinden? Of kom je toevallig net van een heerlijke vakantie waar je veel gezwommen hebt? Dan is de kans groot dat dit de boosdoener is. Er zit vaak koper in het water en dit kan in je haar terecht komen. Het koper zorgt er vervolgens voor dat je haar groen wordt. 

Koper kan in het water komen door koperen leidingen of algenbestrijders. Algenbestrijders bevatten koper en worden voornamelijk gebruikt in buitenzwembaden. Chloor is dus niet de oorzaak, wat veel mensen denken!

2. Een groene gloed door koperen leidingen

Heb je niet gezwommen, maar toch een groene gloed? Dan kan het ook heel goed zijn dat het water van jouw douche door koperen leidingen stroomt. Het gebeurt niet altijd, maar er kunnen altijd deeltjes koper meekomen.

3. Een groene gloed door haren verven

Een andere oorzaak is groen haar na het haren verven. Vooral vrouwen die hun haren geblondeerd hebben en vervolgens weer donkerder gaan hebben hier mee te maken. Dit komt door het volgende: Door het blonderen verdwijnen de pigmenten uit je haar. Verf je het vervolgens met een tint die groene pigmenten bevat (donkerblond, lichtbruin, natuurlijk bruin) dan heb je kans dat dit zichtbaar wordt. Op haar dat geen pigment bevat slaan bepaalde kleuren namelijk sneller door omdat een kleur niet geneutraliseerd kan worden.

Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je het haar altijd voorpigmenteert met een spoeling die rode pigmenten bevat. Rood is namelijk de complementaire kleur van groen. Wil je hier meer over weten? Lees dan het blog 'uitleg kleurencirkel'.

Hoe verwijder ik de groene gloed uit mijn haar?

Nu weet je wat de oorzaken zijn, alleen zit je nog steeds met die vervelende groene gloed. Hieronder lees je verschillende oplossingen om dit te verwijderen:

    • Gebruik een semi-permanente kleuring of spoeling met rode pigmenten om de groene gloed te neutraliseren. Let op: deze producten zijn voor professioneel gebruik.

    • Een anti-roos shampoo werkt ook goed om de gloed te verwijderen. Echter heeft het één nadeel, het vervaagt ook je huidige haarkleur. Deze tip raden wij daarom niet als eerste aan.

moma-heart
Matrix Biolage Scalpsync Anti-Dandruff Shampoo  250ml
33%
(€ 11,94   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • Werkt een zilvershampoo dan ook goed? Nee, deze bevatten paarse pigmenten en die verwijderen een gele gloed. Dit helpt dus niet om een groene gloed te verwijderen. Hier heb je echt rode pigmenten voor nodig.
  • Bij uiterste nood kun je altijd flink wat ketchup door je haar verdelen en dit een kwartier laten inwerken. Wikkel je haar in aluminiumfolie voor een nog beter resultaat. Was het haar vervolgens goed uit met een normale shampoo.

Hoe voorkom ik in het vervolg een groene gloed?

Er zijn een aantal handige tips om een groene gloed in het vervolg te voorkomen:

  • Spoel je haar na het zwemmen meteen uit of was het met een shampoo.

moma-heart
L'Oréal Serie Expert Absolut Repair Gold Shampoo 300ml
25%
(€ 14,99   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
KMS Tame Frizz Shampoo 300ml
30%
(€ 16,31   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • Gebruik na het haren wassen altijd een conditioner. De conditioner legt een laagje om het haar heen. Koper krijgt zo minder de kans om zich aan het haar te hechten.

moma-vegan moma-heart
KIS Green Color Protecting Conditioner 250ml
17%
(€ 14,90   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • Heb je geen mogelijkheid om je haar te wassen? Neem dan een leave-in mee in je tas en breng deze voor en na het zwemmen aan.

moma-vegan Xelly's favorite Origineel moma-heart
Olaplex No.7 Bonding Oil 30ml
10%
(€ 26,97   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Wella Invigo Sun Protect Spray 150ml
38%
(€ 14,88   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • Natuurlijk kun je ook altijd een badmuts opzetten, alleen staat dit niet zo charmant.
  • Ga je geblondeerd haar verven? Pigmenteer het dan voor met een spoeling die rode pigmenten bevat.

Wij wensen je veel succes. Heb je nog vragen stel deze dan gerust in de reacties!

Deel deze blog