FashionWeek 2017

Afrikaanse invloeden & statements

Amsterdam FashionWeek vindt plaats op het Westergasfabriek terrein, wat zich perfect leent voor de gelegenheid. Op het terrein staan meerdere locaties waar de shows gegeven worden, waaronder de Gashouder en het Transformatorhuis. Daarnaast is er een prettige ontvangstruimte waar bezoekers een drankje kunnen drinken. In deze ontvangstruimte stond ook een grote stand van Goldwell waar het haar van bezoekers werden gestyled. De haarstylistes gebruikten producten uit de vernieuwde Goldwell StyleSign lijn, waaronder de Big Finish haarspray.

     

Sophia Bentoh

Na een drankje, en het checken van onze haren en make-up, was het tijd voor de eerste show. Sophia Bentoh is een ontwerpster met een Togolese oorsprong. Haar oorsprong, en de punkperiode uit de jaren tachtig, speelden een belangrijke rol in haar collectie Ibileye. De kledingstukken, accessoires, kapsels en make-up looks bevatten veel kleur, expressie en Afrikaanse invloeden. Vanuit Haibu hebben wij vooral gelet op de kapsels van de modellen.

Kapsels vrouwen: Een variatie op de 'mowhawk', oftewel hanenkam, veel knotjes, diverse soorten vlechten en er werden felgekleurde sjaals op verschillende manieren in het haar verwerkt.

Kapsels mannen: Blockhead, manbun en gebruik van (minder felgekleurde) sjaals.

          

Sunanda Chandry Koning

De show van Sunanda Chandry Koning was meer een statement dan een modeshow, maar zeker niet minder interessant dan die van Sophia Bentoh. In de tweede show van het programma werd de capsulecollectie Behemoth getoond. Een show waarin haar modellen zich langzaam uitkleedden. Dit conceptuele idee past bij Sunanda en haar kijk op kleding. Ze hoopt namelijk dat haar kleding mensen verbindt.

Kapsels: Naast de kleding waren ook de kapsels van de vrouwelijke modellen erg ingetogen. Het leek alsof er bijna niks aan was gedaan. Bij de modellen met korte haren, was het haar met gel naar achteren gekamd. De vrouwen met lange haren hadden allemaal een strakke, lage paardenstaart. Bij de meeste was dit met een vloeibaar product naar achteren gekamd, maar bij één model werd het haar 'frizzy' gelaten.
          
Bron: Team Peter Stigter

Tot zover onze ervaringen van Amsterdam FashionWeek 2017. Wat vind jij van de collecties en kapsels?

Tot de volgende blog!

 

 

 

Deel deze blog