Selecteer een verlanglijst
Naar overzicht

Deze 4 massagetechnieken wil jij gebruiken bij jouw klanten!

Deze 4 massagetechnieken wil jij gebruiken bij jouw klanten!
Daniëlle, 03/11/2020 In Haartips , PRO tips

Niets is fijner dan een ontspannen hoofdmassage tijdens een kappersbezoek. Dit kun je aanbieden als extra service of standaard doen tijdens een behandeling. In slechts 5 minuten geef jij jouw klant al een heerlijk ontspannen gevoel, zonder dat je daar allerlei verschillende materialen voor hoeft te gebruiken.

Een hoofdmassage voer je gemakkelijk uit vóór of tijdens het wassen van het haar. Gun jouw klanten een extraatje in de vorm van een relaxerende hoofdhuidmassage. Lees snel verder!

Waarom geef je een hoofdhuidmassage?

Door de massage van de hoofdhuid wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en wordt de natuurlijke talg goed over de hoofdhuid verdeeld. Ook zullen dode huidcellen, die op de huid aanwezig zijn, makkelijker los laten. Al deze dingen zorgen er voor dat de hoofdhuid goed kan functioneren.

Wanneer de hoofdhuid gezond is, zal het haar ook beter groeien!

Tip: Gebruik de Kérastase Fusio Soothing Scrub of de Purifying Scrub tijdens een hoofdhuidmassage aan de wastafel, voor een grondige reiniging.

 1. Kérastase Fusio Purifying Scrub 250ml
  Kerastase Fusio Purifying Scrub 250ml
  € 44,12 € 53,39 € 29,40 € 35,57
 2. Kérastase Fusio Soothing Scrub 250ml
  Kerastase Fusio Soothing Scrub 250ml
  € 44,12 € 53,39 € 29,40 € 35,57

Gelukshormoon

Naast dat een massage voor ontspanning en een gezondere hoofdhuid zorgt, wordt ook de aanmaak van serotonine in het lichaam verhoogd. Serotonine staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Wat is er nu mooier dan jouw klanten ontspannen en blij de salon te laten verlaten!?

Hoe voer je een hoofdhuidmassage uit?

Er zijn verschillende manieren om de hoofdhuid te masseren. Welke techniek je kiest hangt af van wat de klant prettig vindt. De hoofdhuidmassage kun je zowel vóór als tijdens een was behandeling uitvoeren. Houd altijd de volgende punten in acht:

 • Masseer de huid altijd met de vingertoppen of de vlakke hand. Let op dat de nagels niet te lang zijn omdat je de klant zou kunnen krabben en verwonden.
 • Masseer altijd rustig en voorzichtig! Een ruwe massage is voor de klant niet ontspannend, ook kan er schade aan het haar en de hoofdhuid ontstaan.
 • Wanneer je er voor kiest om ook de nek te masseren, let er dan op dat je dit wel voorzichtig doet! Deze kan namelijk extra gevoelig zijn en je wilt niet dat de klant met klachten de salon verlaat.

Techniek 1: Huidrollen

Om de nek te masseren, knijp je zachtjes onderin de basis van de nek. Rol de huid zachtjes van links naar rechts, zoals het rollen van een sigaret. Verhoog langzaam de intensiteit, maar let op dat je het niet te hardhandig doet!

Techniek 2: Draaien

Maak met de vingers draaiende bewegingen over de hoofdhuid. Let op dat de vingertoppen niet over de huid glijden, maar je de huid laat verschuiven. Maak iedere ronddraaiende beweging zo’n 7 keer op 1 plek en verplaats daarna de handen.

Begin bij de nek en werk op deze manier langzaam omhoog tot aan het voorhoofd. Pas op bij het masseren van de slapen; doe dit niet te hard! Masseer daarna het centrale gedeelte van het hoofd en werk in de richting van het voorhoofd.

Techniek 3: Zigzag

Beweeg zachtjes met alle vingertoppen heen en weer over de hoofdhuid. Begin bij de nek en werk zo langzaam omhoog tot aan het voorhoofd.

Techniek 4: Knijpbewegingen

Maak met de duim en wijsvinger zachte knijpbewegingen in de hoofdhuid. Begin aan de zijkanten van het hoofd en masseer langzaam naar het midden toe. Ga daarna naar de nek en masseer langzaam richting het voorhoofd.

Hoe lang moet je masseren?

Je kunt er uiteraard zelf voor kiezen hoe lang je een hoofdmassage laat duren. Ga je voor een korte maar effectieve massage tijdens het wassen of biedt je jouw klanten een uitgebreide relax behandeling aan? De keuze is aan jou!

Welke producten gebruik je tijdens een wasmassage?

Voor een ultieme ontspanning gebruik je natuurlijk producten met een heerlijke geur! Bij Kapperskorting vind je tal van professionele shampoos, conditioners, haarmaskers en andere haarbehandelingen die heerlijk ruiken. Wij hebben onze favorieten voor je geselecteerd:

 1. Oolaboo Super Foodies All Purpose Shampoo 500ml
  Oolaboo Super Foodies All Purpose Shampoo 500ml
  € 37,15 € 44,95 € 35,29 € 42,70
 2. Living Proof Full Shampoo 236ml
  Living Proof Full Shampoo 236ml
  € 23,72 € 28,70 € 20,26 € 24,51
 3. Goldwell Dualsenses Just Smooth Taming Shampoo 1000ml
  Goldwell Dualsenses Just Smooth Taming Shampoo 1000ml
  € 23,60 € 28,56 € 16,34 € 19,77

Wanneer moet je geen hoofdhuidmassage uitvoeren?

Wanneer de klant last heeft van een zeer gevoelige hoofdhuid, wondjes heeft of wanneer er sprake is van een haarziekte, is het verstandig om géén hoofdhuidmassage uit te voeren. Ook raden wij af de hoofdhuid te masseren van klanten met zeer broos haar, omdat het haar zou kunnen afbreken.

Zorg voor een totale ervaring

Zorg dat de klant het lekker warm heeft en geef eventueel een dekentje of handdoek waar de klant onder kan liggen. Zet lekker een ontspannen muziekje op. Zo komt de klant écht helemaal tot rust!

Welkom!

Volgens ons systeem gebruik je Chrome Lite op je apparaat. Voor een betere ervaring deze gelieve uit te schakelen. Dit is mogelijk door onderstaande stappen uit te voeren.

 1. Druk op de 3 bolletjes rechtsboven
 2. Druk op instellingen
 3. Scroll naar beneden en druk op Lite-versie
 4. Schakel deze uit
 5. Vernieuw de pagina