Het Coronavirus: Tips voor jou - de salon

Strengere maatregelen in Nederland: wat kan jij als professional doen?

Nu de overheid/het RIVM nieuwe maatregelen en handvaten heeft gegeven, vraag je je misschien af wat jij kunt en moet doen. Omdat Haibu er voor jou is, zetten we hier de belangrijkste informatie en een aantal handige tips op een rij.

Wat zijn de wettelijke bepalingen?

Scholen, restaurants en sportclubs blijven voorlopig gesloten. Op het moment van het schrijven van deze blog zijn er nog geen wettelijke bepalingen voor de kappersbranche.

UPDATE 17/03: De ANKO geeft een nieuw advies: kapsalons kunnen toch open blijven, maar wel met uitgebreidere voorzorgsmaatregelen.
Lees meer: https://www.anko.nl/actueel/anko-geeft-nieuw-advies:-kapsalons-toch-open-met-uitgebreide-voorzorgsmaatregelen

UPDATE 16/03: De ANKO adviseert kappers om van 17/03 tot en met 06/04 de salons te sluiten.
Lees meer: https://www.anko.nl/actueel/kappersbranche-neemt-eigen-verantwoordelijkheid:-advies-om-salons-te-sluiten

Een aantal handige tips en adviezen

  1. Gebruik je gezonde verstand. Voel jij of één van je werknemers je niet goed? Blijf dan thuis en ga niet aan het werk. Houd alle hygiene maatregelen zoveel mogelijk in acht en ga zorgvuldig te werk.
  2. Werk alleen op afspraak. Communiceer duidelijk naar je klanten of hun afspraak wel of niet doorgaat. Voelt jouw klant zich verkouden of grieperig? Geef dan aan dat de afspraak verplaatst wordt en plan direct een nieuwe afspraak in.
  3. Werk hygiënisch. Waarschijnlijk doe je dit al, maar in tijden van het Coronavirus is het extra belangrijk om alles schoon te houden. Ontsmet je materialen en gereedschap na elke klant en maak deurklinken en andere oppervlakken extra vaak schoon. Heb je een toilet in je salon? Overweeg dan om deze even niet te gebruiken.
  4. Commerciële tip: cadeaubonnen. Jouw klanten willen jou vast helpen, ook al kunnen ze misschien nu niet langskomen. Vraag of ze open staan om hun afspraak om te zetten in een cadeaubon. Zo heb jij de garantie van omzet en direct geld en kan je klant jou extra helpen.
  5. Houd jezelf op de hoogte. De ANKO probeert de branche zoveel mogelijk geïnformeerd te houden en komt regelmatig met updates. Ook het RIVM en andere nieuwssites besteden veel aandacht aan het Coronavirus.

Lees ook onze blog over de update (17/03) van de ANKO dat kapsalons tóch open kunnen blijven (hier te vinden).

ANKO: https://www.anko.nl/actueel

RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

Haibu wenst je veel succes en sterkte de komende tijd. Als we allemaal een beetje op elkaar letten, komen we deze tijd zeker door!

Deel deze blog