Facebook Pixel
Selecteer een verlanglijst
Samen @home | Shop hier voordelig je thuis kit!

Veelgestelde vragen - Bestelling

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, houden we je tussentijds op de hoogte via e-mail. Zit je toch met een vraag? Bekijk dan snel of jouw vraag te vinden is bij de veelgestelde vragen over een bestelling.

Vandaag heb ik online een bestelling geplaatst. Wanneer kan ik deze verwachten?

Bestel je (op werkdagen) tussen 00:00 en 11:00 en je kiest voor de verzendoptie Trunkrs, dan heb je je bestelling dezelfde dag in huis. Bestel je (op werkdagen) tussen 22:00 en 23:59 en kies je voor de verzendoptie Trunkrs, dan heb je je bestelling de volgende dag in huis. Indien je niet voor Trunkrs kiest en je een bestelling plaatst op werkdagen voor 22:00, dan heb je je bestelling de volgende dag in huis. Plaats je je bestelling in het weekend, dan wordt je bestelling maandag geleverd. Mits de producten voorradig zijn en rekening houdend met de feestdagen. Bekijk hier alle verzendopties.

Ontvang ik een orderbevestiging?

Je ontvangt per mail een orderbevestiging na het plaatsen van de bestelling. Heb je de mail niet ontvangen? Check dan even je ongewenste mail, het kan voorkomen dat je de orderbevestiging daar aantreft.

Ontvang ik na mijn bestelling een Track & Trace code?

Als we het pakket aan het postbedrijf hebben afgegeven ontvang je een e-mail met de Track & Trace code. Je kan de bestelling zodoende makkelijk volgen.

Wat als mijn bestelling niet (volledig) voorradig is?

Bij bestellingen met niet voorradige artikelen boven de € 50,00 excl. btw (€ 60,50 incl. btw) heb je de mogelijkheid om in de checkout aan te geven of je de bestelling in gedeeltes wilt ontvangen. We sturen de voorradige artikelen in dat geval gelijk naar je op. De niet voorradige producten sturen we direct naar je op als ze weer op voorraad zijn. Wanneer je de gehele bestelling in één keer wilt ontvangen of als je bestelling minder dan € 50,00 excl. btw (€60,50 incl. btw) bedraagt, dan ontvang je de gehele bestelling wanneer alle artikelen voorradig zijn.

Wat is een deellevering?

Bij een deellevering zijn de producten die je hebt besteld niet (volledig) voorradig: meestal wachten we met verzenden totdat de hele bestelling compleet is.In sommige gevallen zullen we de verzending in gedeelten versturen, bijvoorbeeld als één product wat langer op zich laat wachten. Wanneer je ervoor kiest om de overige producten eerder te ontvangen, zal het eerste deel van je bestelling dezelfde dag verzonden worden. Indien je bestelling voor 17.00 uur geplaatst is en de betaling binnen is. Deelleveringen zijn alleen mogelijk in Nederland en in België. Deelleveringen zijn bij een bestelwaarde boven €50,00 excl. btw (€60,50 incl. btw) gratis. Mocht je nou een bestelling hebben geplaatst onder de €50,00 dan kun je zelf kiezen voor een deellevering de kosten hiervan bedragen €2,47 excl. btw ( €2,99 incl. btw).

Is er een mogelijkheid om iets aan de bestelling toe te voegen of wijzigen als deze geplaatst is?

Zodra je de bestelling geplaatst hebt, zal deze worden opgenomen in het aflevertraject. Deze kan helaas niet meer gewijzigd worden. Wanneer je een artikel wilt toevoegen raden wij je aan om een nieuwe bestelling te plaatsen.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Je kan de bestelling bij ons distributiecentrum afhalen. De bestelling die je hebt geplaatst staat de volgende dag klaar om opgehaald te worden, mits alle producten voorradig zijn. We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur. Je kan je pakket binnen deze tijden afhalen op het volgende adres: Parallelweg 9 7141 DL Groenlo Voor een snelle afhandeling vragen wij je de orderbevestiging mee te brengen. Dit mag digitaal of op papier.


Welkom!

Volgens ons systeem gebruik je Chrome Lite op je apparaat. Voor een betere ervaring deze gelieve uit te schakelen. Dit is mogelijk door onderstaande stappen uit te voeren.

  1. Druk op de 3 bolletjes rechtsboven
  2. Druk op instellingen
  3. Scroll naar beneden en druk op Lite-versie
  4. Schakel deze uit
  5. Vernieuw de pagina